Τέσσερις αιώνες μετά το θάνατο ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 17ου αιώνα, του Ρέμπραντ, ειδικοί από πολλές εταιρείες συνεργάστηκαν για 18 μήνες και κατάφεραν να φτιάξουν τον επόμενο πίνακά του, μία νέα προσωπογραφία με την υπογραφή του.

Ειδικότερα επιστήμονες και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων χρειάστηκαν 18 μήνες για να ολοκληρώσουν ένα πορτραίτο 148 εκατομμυρίων pixel. Προγραμματιστές και ιστορικοί τέχνης από κορυφαία ιδρύματα και εταιρείες δημιούργησαν ένα πρόγραμμα καταγραφής του έργου του Ρέμπραντ, βάσει των στοιχείων της γεωμετρίας, της σύνθεσης και των υλικών που χρησιμοποιούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα ένας αλγόριθμος για να αναγνωριστούν και να ταξινομηθούν τα μοτίβα που χρησιμοποιούσε ο κλασικός ζωγράφος για αποτυπώσει στον καμβά τα πρόσωπα.

Μετά από ανάλυση 168.000 τμημάτων των πινάκων του οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το επόμενο έργο του Ρέμπραντ θα ήταν το πορτραίτο ενός λευκού άνδρα, 30-40 ετών με σκούρα ενδυμασία, καπέλο και λευκό γιακά. H εκτύπωση έγινε σε 3D εκτυπωτή με ειδική μελάνη που το κάνει πανομοιότυπο με τις ελαιογραφίες του κλασικού ζωγράφου.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μουσείο του Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ ο συγκεκριμένος πίνακας, θα μπορούσε να στέκεται δίπλα στα υπόλοιπα αριστουργήματα χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα των ελαιογραφημάτων του 17ου αιώνα.

Χ.Κ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης