Το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στο Τόκιο υποδέχτηκε την Τετάρτη επισκέπτες για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες έχοντας παραμείνει κλειστό λόγω του κορωνοϊού με τους επισκέπτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς επέστρεψαν για να απολαύσουν τον Μίκι Μάους και άλλους αγαπημένους χαρακτήρες.

Οι επισκέπτες, φορώντας μάσκες, σχημάτιζαν ουρές τηρώντας αποστάσεις με βάση την αυτοκόλλητη σήμανση που έχει τοποθετηθεί στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν άνοιξαν οι πύλες της εισόδου για το Μαγικό Βασίλειο χειροκρότησαν, ενώ κλήθηκαν να πλύνουν τα χέρια τους, να πληρώσουν χωρίς χαρτονομίσματα και να αποφύγουν να φωνάζουν καθώς απολαμβάνουν ένα από τα μεγαλύτερα θεματικά πάρκα της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θεματικό πάρκο θα λειτουργεί με το 50% της χωρητικότητάς του για το προσεχές μέλλον και έχουν ανασταλεί οι παρελάσεις και τα σόου.

Το Τόκιο, που έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ιαπωνία, επέτρεψε στα μέσα Ιουνίου στα θεματικά πάρκα να ανοίξουν και πάλι –αργότερα σε σχέση με κάποιες άλλες περιοχές– έπειτα από την άρση από την κυβέρνηση της εθνικής κατάστασης συναγερμού που είχε επιβληθεί στο τέλος Μαΐου.

Άλλα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία κατά του κορωνοϊού στο πάρκο περιλαμβάνουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας σώματος και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Το θεματικό πάρκο Tokyo Disney –που απαρτίζεται από την Disneyland και την DisneySea–είναι το τρίτο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στον κόσμο που ανοίγει και πάλι μετά την πανδημία, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Oriental Land.

Προσήλκυσε πάνω από 32,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018 και κατά το οικονομικό έτος 2019 είχε έσοδα πάνω από 3,5 δισ ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης