Το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών στην Αθήνα αναμένεται να δοθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00 από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών ώστε η πόλη να φωταγωγηθεί και να αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εορταστική βραδιά της φωταγώγησης του δέντρου θα συνεχιστεί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Ραντεβού με μουσικές στο Σύνταγμα

Έως και τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος, νέοι καλλιτέχνες και σχήματα tribute και jazz ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας για να διασκεδάσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Το glasshouse στο Σύνταγμα θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και dj’s με έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό
Highlight των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα αποτελεί το Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα, όπου ραδιοφωνικοί παραγωγοί και djs θα δίνουν τον παλμό και θα μας καλούν να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Επαναλειτουργεί το Ολύμπια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν και με την επαναλειτουργία του ιστορικού «Ολύμπια». Η πόλη αποκτά πλέον το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο, το «Ολύμπια» – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Γι’ αυτό, ανοίγει τις πόρτες του από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου και φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά. Ακόμη, στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, τρεις ξεχωριστές φωνές, οι Nalyssa Green, Sugahspank! και Louis, θα γεμίσουν την κεντρική σκηνή του θρυλικού κτηρίου με κομμάτια του Leonard Cohen και θα μας ταξιδέψουν στο θαυμαστό σύμπαν του με το αφιέρωμα There is a crack in everything, that’s how the light gets in.

Εκτός από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης