Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2011- σ.σ. αφορά την περίοδο από 1/1/11 έως και 31/12/11, για αυτό αν και η τελετή απονομής πραγματοποιείται στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012, ονομάζεται τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2011.

Πάντως, εκείνη που κλήθηκε να παρουσιάσει τις υποψηφιότητες για την 84η τελετή, ήταν Τζένιφε Λόρενς, περσινή υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «Winter’s Bone»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες, που θα αναμετρηθούν στις 26 Φεβρουαρίου είναι η βωβή ταινία «The Artist» με 10 υποψηφιότητες, το «Moneyball» με έξι υποψηφιότητες, «Οι Απόγονοι» με πέντε υποψηφιότητες και το «The Help» με τέσσερις υποψηφιότητες.

Στην κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού είναι οι η Μέριλ Στριπ (Σιδηρά Κυρία), Γκλεν Γκλόυζ (Albert Nobbs), η Βάιολα Ντέιβις (Τhe Help), η Ρούνεϊ Μάρα (Το Κορίτσι με το Τατουάζ) και η Μισέλ Γουίλιαμς (Επτά μέρες με τη Μέριλυν), ενώ για το Όσκαρ Καλύτερου ηθοποιού είναι οι Τζορτζ Κλούνεϊ (Οι Απόγονοι), Μπραντ Πιτ (Μοneyball), Ζαν Ντιζαρντέν (The Artist), Γκάρι Όλντμαν (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), και Νταμιάν Μπισίρ (In A Better Life).

Για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου θα αναμετρηθούν οι Μπερενίς Μπεζό (Τhe Artist), Μελίσα Μακάρθι (Οι υπηρέτριες), η Τζέσικα Τσαστέιν (The Help), Τζάνετ ΜακΤιρ (Albert Nobbs) και Οκτάβια Σπένσερ (The Help), ενώ για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, οι Κένεθ Μπράνα (Επτά Μέρες με τη Μέριλιν), Κρίστοφερ Πλάμερ (The Beginners), Νικ Νόλτε (Warrior), Μαξ Βον Σίντοου (Extremely Loud and Incredibly Close) και Τζόχαν Χιλ (Moneyball).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας είναι οι: «War Horse», «The Artist», «Moneyball», «Οι Απόγονοι», «Το Δέντρο της Ζωής», «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», «The Help», «Hugo» και «Εxtemely Loud and Incredibly Close».

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις υποψηφιότητες για την 84η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Δείτε το τρέιλερ:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης