Τα Public μετακομίζουν την Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 20.00, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, για να παρουσιάσουν το πρώτο τόσο σημαντικό εκδοτικό γεγονός της χρονιάς: το βιβλίο «Άνθρωπος και Χρόνος – Human…Time» που συνυπογράφουν η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ και ο Δημήτρης Βίκτωρ.

Ένα σύγχρονο αριστούργημα που σπάει τα όρια της ποίησης και της λογοτεχνίας, τολμώντας να εκφράσει την επιστημονική γνώση με λυρική γραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες των γραμμάτων, οι οποίοι θα μιλήσουν για το βιβλίο καθώς και θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για τη φύση της σχέσης του Ανθρώπου και του Χρόνου. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός-Διακεκριμένος Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος και ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου Διονύσης Σιμόπουλος.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί αποκλειστική έκδοση των Public. Ξεκινά ως ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ των δύο αναγνωρισμένων ποιητών και εξελίσσεται σε πεζό λόγο, ο οποίος κρύβει θραύσματα λυρισμού και ποίησης. Η συζήτηση των δύο ποιητών, στην οποία η Ρουκ εκπροσωπεί τον Άνθρωπο και ο Βίκτωρ το Χρόνο, περιστρέφεται γύρω από τις επιστημονικές έννοιες του χώρου και του χρόνου, προσπαθώντας να εκφράσει την ανθρώπινη απόγνωση του θανάτου.

«Το βιβλίο είναι ένας χείμαρρος συναισθηματικής φόρτισης που κατακλύζει τον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα», σχολιάζει ο επίτιμος διευθυντής «του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Π. Σιμόπουλος και συμπληρώνει: «Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και o Δημήτρης Βίκτωρ κάνουν την υπέρβαση. Ξεφεύγουν από τους περιορισμούς του πειράματος και της απόδειξης και ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο της ανθρώπινης διανόησης, σε μια γλώσσα ποιητική με την οποία παρουσιάζονται με αδρές πινελιές μερικά από τα πιο εντυπωσιακά διοράματα της προσπάθειας του ανθρώπου να κατανοήσει μια από τις δυσκολότερες έννοιες της ανθρώπινης ύπαρξης, με λυρισμό και ευαισθησία.Είναι μία γραφή λιτή αλλά γεμάτη ζωντάνια περιγράφοντας, χωρίς καλλωπισμούς, το δράμα της φύσης που εκτυλίσσεται στο σκηνικό του Σύμπαντος με ηθοποιούς τα φαινόμενα του ουρανού. Τα λόγια του κειμένου μετατρέπονται σε εικόνες απόκοσμες και φαντασμαγορικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου, στις 20.00, στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης