Για τις ζημιές που υπέστη το γεφύρι της Πλάκας ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων και τοπικούς φορείς.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, θα αναλάβει -σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές- «να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της συνάντησης ήταν, ανάμεσα στα άλλα, και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης του μνημείου.

«Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει με την αρωγή των τοπικών φορέων και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Την Τετάρτη, κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού μετά το πέρας της συνάντησης.

Επεσήμανε δε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Περικλής Βασιλάκης, ο προεδρεύων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Σωτήρης Κολιούσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Χρήστος Λαναράς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης