Ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ δήλωσε αθώος χθες στις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για την ψευδή του καταγγελία στην αστυνομία του Σικάγο, που ανέφερε ότι δέχτηκε ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση.

Ο Αφροαμερικανός πρώην ηθοποιός της δραματικής σειράς του Fox «Empire», που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, υποστήριζε ότι την 29η Ιανουαρίου 2019 δύο μασκοφόροι τού επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, του φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό. Ισχυριζόταν ότι μπόρεσε μόνο να διακρίνει ότι ο ένας από τους δύο ήταν λευκός, επειδή έβλεπε το δέρμα γύρω από τα μάτια του. Η αστυνομία του Σικάγο ωστόσο δεν πείστηκε από την καταγγελία. Αντιθέτως τον κατηγόρησε ότι, επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του, προσέλαβε ο ίδιος τους δύο άνδρες -και οι δύο είναι Αφροαμερικανοί- για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε με 3.500 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για δύο αδελφούς, ο ένας εκ των οποίων είχε εργαστεί παλαιότερα για τη σειρά «Empire».

Μετά τη σύλληψή του, ο χαρακτήρας του στα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς κόπηκε.

Ωστόσο όλες οι κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού αποσύρθηκαν πέρυσι τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, η δικηγόρος του, Τίνα Γκλάντιαν, σε αναφορά της προς το δικαστήριο της κομητείας Κουκ επικαλείται την αθωότητα του πελάτη της ως προς και τις έξι κατηγορίες για διατάραξη της τάξης, οι οποίες του απαγγέλθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν έπειτα από πέντε μήνες ερευνών από ειδικό εισαγγελέα διορισμένο από δικαστήριο, ο οποίος ακύρωσε την απόφαση του γραφείου του εισαγγελέα της πολιτείας να θέσει την αρχική υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης