Συνεχίζονται τον Μάρτιο οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου με δύο ξεναγήσεις στην Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας. Η επιτυχημένη δράση του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net και με χορηγό τον ΟΣΔΕΛ, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στην πόλη και προσκαλεί τους δημότες:

– 7 Μαρτίου στις 12.00 μ.μ., σημείο εκκίνησης, βιβλιοπωλείο «Ο Μετεωρίτης», πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη 68.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια διαδρομή στην Κυψέλη σαν «Ροκ Σταρ» (εκδ. Μεταίχμιο, 2019) με τον συγγραφέα του ομώνυμου μυθιστορήματος, Στέφανο Τσιτσόπουλο. Μαζί με τη μεταφράστρια και ποιήτρια Τζένη Μαστοράκη, τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Χρήστο Χωμενίδη και τον σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη.

«Περιπλανιόμαστε σ’ αυτή την εμβληματική γειτονιά της Αθήνας και ακούμε τον συγγραφέα να ξεκλειδώνει τα μυστικά του μυθιστορήματός του, όπως και τα μυστικά της Φωκίωνος Νέγρη» παρακινούν οι διοργανωτές: «Το καφέ Σελέκτ και την υψίφωνο Ροζίτα Σεράνο, το άγαλμα του σκύλου-φύλακα (της σίκαλης;), τον πεζόδρομο της Φ. Νέγρη και των μυστικών της, το βιβλιοπωλείο “Μετεωρίτης” και το βίντατζ μαγαζί “Ρετρόνιο”, όπου εντός τους κρύβονται δίσκοι και βιβλία πολύτιμα στην εξέλιξη της ιστορίας! Σ’ αυτή τη βόλτα μας στη Φωκίωνος Νέγρη, θα σταθούμε έξω από το κάποτε μυθικό αθηναϊκό ροκενρόλ κλαμπ “Κουίντα” και θα περπατήσουμε σε θρυλικούς δρόμους με ονόματα νησιών, όπως Ιθάκης, Επτανήσου και Κεφαλληνίας».

Για κρατήσεις https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou_RockStar (έναρξη διάθεσης από 28/02/2020).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 – στις 21 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ., σημείο εκκίνησης Πλατεία Κοτζιά.

Ο περίπατος θα βαδίσει στα ίχνη της υποδοχής και εγκατάστασης των Μικρασιατών προσφύγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το βραβευμένο μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση «Το αγόρι στο θεωρείο» (εκδ. Μεταίχμιο, 2017) και με ξεναγό την ίδια τη συγγραφέα. «Η διαδρομή μας, βασισμένη στο βιβλίο, θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζιά, όπου πριν από δεκαετίες στεγαζόταν το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το οποίο δεν υπάρχει πλέον, συνεχίζει στην οδό των μπαχαρικών, Ευριπίδου και στην Αιόλου, κατευθύνεται στη Βαρβάκειο Αγορά και τον περίγυρό της, για να καταλήξει στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Κρίνος».

Η ξενάγηση θα πλαισιωθεί από αφήγηση με αποσπάσματα του βιβλίου, καθώς και με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής.

Για κρατήσεις https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou_Darlasi (έναρξη διάθεσης από 13/03/2020).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης