Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης ταξιδεύει τους φίλους του βιβλίου στην αρχαία Αθήνα μέσα από το παραμύθι του «Η δέκατη Τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά».

Με σημείο εκκίνησης το μουσείο Ακρόπολης και διαμέσου του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο συγγραφέας αναφέρεται στην ιστορία της Ακρόπολης και των γλυπτών, φωτίζοντας τα ιστορικά και πολιτισμικά εκείνα στοιχεία που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το έργο του. Αφετηρία στο άγαλμα Μακρυγιάννη (Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βύρωνος-Μετρό Ακρόπολης) και πορεία με τον Γιώργο Κατσέλη προς το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με ενδιάμεσες στάσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο Εκπαιδευτικό δράμα και τους σκοπούς του. Διατύπωση ερωτήσεων και συζήτηση για το βιβλίο και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διοργάνωση: Εκδόσεις Ψυχογιός. Με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» Δήμου Αθηναίων

Ενότητα:Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου

Όροι συμμετοχής/κρατήσεις: Ελεύθερη συμμετοχή έως 40 ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο pr_2@psichogios.gr γράφοντας στο subject ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης