Το 4ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» που διοργανώνεται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη προσπάθεια της ομάδας Surfers4Life.



Βασικοί της στόχοι είναι:

Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων και ασθενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όλους όσους δοκιμάζονται.

Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) επιλεγμένες οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους

Το 4ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως:

Ενδυναμωτικές και επιμορφωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.

Σεμινάρια έγκριτων εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, TaiChi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκθεσιακός χώρος με περίπτερα με περισσότερους απο 70 εκθέτες με προιόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται αποκλειστικά με το Ευ Ζην (‘Αθληση, ευεξία και ομορφιά, θεραπεία και αποκατάσταση, διατροφή κ.λπ.)

Εξετάσεις με κινητές μονάδες όπως για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα B και C, Alzheimer, καρκίνο μαστού μέσα από ψηλάφηση κα.

Αθλητικές δραστηριότητες όπως spinning, zumba και fanga.

Παιδικές δράσεις όπως face painting και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα όπως «Το χώμα και ο ρόλος του», «το μέλι και η παραγωγή του» και ασκήσεις για παιδιά που βελτιώνουν την συγκέντρωση τους.

Στο ΕυΖην μπαρ, με γεύματα και χυμούς ευεξίας

Συναυλίες με καλλιτέχνες στη σκηνή της Τεχνόπολης
 
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις μουσικές δράσεις του Φεστιβάλ φέτος:

Το Σάββατο 25 Ioυνίου στις 20.30, 50 performers θα μας ανυψώσουν με ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο μέσα από κρουστά από την Βραζιλία, την Αφρική, την Μ. Ανατολή και την Μεσόγειο και με χορούς όπως στροβίλισμα, Ιαπωνικές χορογραφίες με σπαθιά κτλ.

Την Κυριακή 26 Ioυνίου στις 21.00, θα ταξιδέψουμε στον χρόνο από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα μέσα από αγαπημένες ανυψωτικές κλασσικές μελωδίες σε συνεργασία με το Αθηναικό Ωδείο. Το σχήμα θα περιλαμβάνει 45 επαγγελματίες μουσικούς κλασσικής μουσικής και μία χορωδία 50 παιδιών.

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις περισσότερες από τις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν (Oμιλίες, Δωρεάν εξετάσεις, Παιδικές δράσεις, μεγάλη έκθεση).

Το εισιτήριο για την συμμετοχή στα αθλήματα και στις έγκριτες συμπληρωματικές τεχνικές διατίθεται έναντι του συμβολικού ποσού των ευρώ10 ευρώ και η συμμετοχή σε κάθε συναυλία είναι 5 ευρώ. Μειωμένα εισιτήρια επίσης θα διατίθενται για φοιτητές, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους. Οι συμμετοχές σε όλες τις δράσεις για παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.

Το ωράριο του Φεστιβάλ είναι από τις 10.30 το πρωί έως τις 24.00 το βράδυ και τις δύο ημέρες.

Τα εισιτήρια προπωλούνται μέσω viva.gr(http://www.viva.gr/tickets/festival/4o-eu-zin-festival/), στα Public και τηλεφωνικά στο 11876.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:



Οι Surfers4Lifeείναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε την νόσο αυτή. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1ο Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρεις οργανώσεις. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως τα Φεστιβάλ Ευ ζην, η συμμετοχή στον 30οΚλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, AthensBienalle κτλ.

Η ομάδα έχει συνεισφέρει και έχει επηρεάσει θετικά πάνω από 120,000 ανθρώπους και έχει συγκεντρώσει 50,000+ ευρώ που τα έχει διαθέσει σε οργανισμούς που εμπνέουν με την δράση τους (Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, ΠΕΣΠΑ, Αμυμώνη και άλλους). Φέτος όλα τα έσοδα θα διατεθούν για να υλοποιηθεί το όραμα της Μυρτούς Σκοτίδα που έδωσε πολλές μάχες για την υγεία της και για την υγεία όλων μας για ένα πρότυπο κέντρο που διαδίδει τα μυστικά της ευεξίας, το Σπίτι του Ευ Ζην.

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες:

Ιστοσελίδα εκδήλωσης:http://www.wellbeingfestival.gr
Ιστοσελίδα ομάδας: www.surfers4life.gr
Διάπλους Αλληλεγγύης: http://www.youtube.com/watch?v=JJr3wZNWGN4
Surfers στην Πράξη: http://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814
Γενικό βίντεο ομάδας: http://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU&feature=youtu.be

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης