Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Βούρου, ηθοποιού, σκηνοθέτη και μεταφραστή με μια αξιόλογη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Γιώργος Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Αρχαία Ελληνικά και Αρχαία Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’sCollege), Υποκριτική και Σκηνοθεσία Θεάτρου στο Drama Centre του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε το 1976 στο θέατρο ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Αμερική. Ως σκηνοθέτης ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο, εργαζόμενος ως  εισηγητής δραματολογίου και βοηθός σκηνοθέτης επί διευθύνσεως Αλέξη Μινωτή και Αλέξη Σολομού.

Μαθήτευσε δίπλα στον σπουδαίο Μίνω Βολανάκη για μια δεκαπενταετία, πρώτα ως βοηθός σκηνοθέτης και ηθοποιός και αργότερα ως σκηνοθέτης. Υπήρξε στενός του συνεργάτης του από το 1979 έως το 1991 και σκηνοθέτησε μαζί του παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα.

Ασχολήθηκε με τη μετάφραση θεατρικών έργων από τα γαλλικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διετέλεσε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε σε μία παράσταση:

«Και ο Ρόζενγκραντς και ο Γκίλντενστερν νεκροί άρχοντά μου» του Τομ Στόπαρντ. Σκηνοθεσία: Μίνου Βολανάκη και δική του. (1988).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης