Το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Ολύμπια» τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 08:37
Το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Ολύμπια» τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Η όπερα του Ροσσίνι «Η Πολιορκία της Κορίνθου» κάνει απόψε πρεμιέρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ανοίγοντας τη βεντάλια του πολυπρισματικού προγράμματος που συγκρότησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Ολιβιέ Ντεκότ, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του ιστορικού θεάτρου, την οποία ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η αριστουργηματική όπερα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αρχική γαλλική της εκδοχή, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ανέβηκε το 1826 στην Όπερα του Παρισιού, λίγους μήνες μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου και κινητοποίησε το φιλελληνικό κίνημα στο Παρίσι, ενώ όλα τα έσοδα από εκείνες τις πρώτες παραστάσεις διατέθηκαν στο ελληνικό επαναστατικό κίνημα οδηγώντας στη συνέχεια σε εράνους υπέρ του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Το έργο είναι ένας ύμνος προς την ελευθερία με αφορμή το απόμακρο γεγονός της άλωσης της Κορίνθου από τον Μωάμεθ Β’ το 1458.

Στην παράσταση του Ολύμπια ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου θα διευθύνει μια λαμπερή διανομή από κορυφαίους Έλληνες και ξένους σολίστ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Η σκηνοθέτις Ροδούλα Γαϊτάνου θα συμπράξει με επτά εικαστικούς καλλιτέχνες, που επέλεξε η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά και μαζί θα δημιουργήσουν σε πραγματικό χρόνο, μια πρωτοποριακή θεαματική εικαστική πρόταση. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Λυδία Βενιέρη, Κλειώ Γκιζελή, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρήστος Αθανασιάδης, Χαρά Πιπερίδου, Μανταλίνα Ψωμά.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 08:37