Πυξ Λαξ «Η γιορτή συνεχίζεται» στο Θέατρο Πέτρας

Οι Πυξ Λαξ εισβάλλουν και το 2019 στο καλοκαίρι μας και μας προσκαλούν στη γιορτή τους. Οι «παλιές αγάπες» έρχονται εκ νέου στις ζωές μας… και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2019.

Θέατρο Πέτρας

Ολυμπίας Τηλέφωνο: 210 5062166

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

18 Ιουνίου 2019

21:30

Εισιτήρια

Πρώτη φάση προπώλησης: 10€
Δεύτερη φάση προπώλησης: 12€

Τιμή εισιτηρίου hunteragency.gr και Viva.gr: 13,2€

Ταμείο: 14€

«Γιαννούλα η Κουλουρού» από τον Γιώργο Παπαγεωργίου στην Πειραιώς 260

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Γιώργος Παπαγεωργίου, συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέροντας στη σκηνή μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία. Μετά από τη μεγάλη θεατρική επιτυχία της παράστασης Αρίστος, που παίχτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές με διαρκή sold out και πραγματευόταν την ιστορία του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης καταπιάνεται με ένα ακόμα πραγματικό και «ταλαιπωρημένο» πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας.
Η Γιαννούλα

Η Γιαννούλα που γεννήθηκε το 1868 στην Άνω Πόλη της Πάτρας, πήρε το όνομά της από τα κουλούρια που πουλούσε. Ζούσε με τον καημό να παντρευτεί. Η ελαφριά νοητική υστέρηση που τη χαρακτήριζε, ήταν ένα από τα στοιχεία της προσωπικότητάς της που εκμεταλλεύτηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας και άρχισαν να την περιπαίζουν. Στη συνέχεια, οι φάρσες σε βάρος της Γιαννούλας πήραν διαστάσεις «αστικής διαπόμπευσης» καθώς όλο και περισσότεροι από την τοπική κοινωνία της Πάτρας συμμετείχαν στα «δρώμενα» που στήνονταν για τους γάμους της Γιαννούλας με διάφορους υποψήφιους “γαμπρούς”, οι οποίοι γάμοι φυσικά δεν έγιναν ποτέ.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Το θηρίο στη ζούγκλα» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ο μετρ του ψυχολογικού δράματος παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού και το φόβο του απέναντι στη ζωή, στην εμπειρία, στα πάθη.

-Έχετε το προαίσθημα πως θα σας συμβεί κάτι βίαιο; -Το γεγονός αυτό καθαυτό θα μου φανεί φυσικό.
-Φοβάστε; -Αν με συντροφέψετε στην αναμονή μου θα το διαπιστώσετε.

Αυτή είναι η αρχή μιας ιδιόμορφης φιλίας ανάμεσα στον Τζον Μάρτσερ και στη Μαίη Μπάρτραμ. Ένα μυστικό που τους ενώνει και απομακρύνει συνάμα, αποτελεί την αφετηρία της σύμπλευσής τους. Μα η μάχη ενάντια στο “Θηρίο” είναι ατομική και ο καθένας επιβιώνει με τα δικά του όπλα.

Συντελεστές:

Θεατρική ομάδα: JAM
Κείμενο: Henry James
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παύλου, Μαρία Μαγκάβαλη
Σκηνικά: Ρένια Φραγγέα
Κοστούμια: Ρένια Φραγγέα
Μουσική: Δημήτρης Σουκαράς
Φωτισμοί: Γιώργος Παύλου
Κίνηση: Σοφία Δανάη Βορβίλα
Φωτογραφίες: Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρένια Φραγγέα
Trailer παράστασης: Νικήτας Φουστέρης

Ερμηνεύουν:

Μαρία Μαγκάβαλη, Γιώργος Παύλου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 11 2019.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.

«Ρολόι από άμμο» στο  «Ξενοδοχείο «Μπάγκειον»

Το «Ρολόι από άμμο» είναι μια παράσταση βασισμένη και εμπνευσμένη από το έργο του πεζογράφου, δοκιμιογράφου, ποιητή και μεταφραστή, Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Πρόκειται για μια απόπειρα να παρουσιαστούν επί σκηνής τα βασικά νοήματα και θέματα που διατρέχουν το σπουδαίο έργο του Αργεντινού συγγραφέα, δοσμένα σε μια ατμόσφαιρα ονειρική και συμβολική, όπου πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λόγος.

Οι 3 ηθοποιοί της παράστασης στο μεγαλύτερο μέρος της υποδύονται τον ίδιο τον Μπόρχες, σε 3 διαφορετικές ηλικίες. Το κείμενο συμπληρώνουν σύντομες αναφορές στο έργο άλλων λογοτεχνών, επιλεγμένων με κριτήριο την εκλεκτική τους συγγένεια με τον Μπόρχες.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αντρέας Μαντάς
Δραματουργική Επεξεργασία: Αντρέας Μαντάς – Τίνα Παππά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Χριστοδούλου
Σχεδιασμός Φώτων: Γιώργος Βελισσάριος
Σχεδιασμός ‘Ηχου: Κώστας Γκόντας
Κολάζ: Emanuele Balzani (Alexandre Skinas Gallery)
Ενδυματολόγος: Νίκη Παγιατάκη
Εικαστικό αφίσας: Στέφανος Ρόκος
Video παράστασης: Αντώνιος Παπαντωνίου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Βελισσάριος
Διασκευή “Johnny Guitar”: Nalyssa Green
Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Μαντάς

Παίζουν:

Φώτης Αρμένης (Μπόρχες Α), Χρήστος Καρνάκης (Μπόρχες Β – Παράκελσος), Αντρέας Μαντάς (Μπόρχες Γ – Μαθητής).

Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα λόγου ακούγονται οι:

Κώστας Βασαρδάνης, Σπύρος Βραχωρίτης, Ιωάννα Παππά, Χρίστος Τσάγκας.

Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”

18 Ιουνίου 2019    Τρίτη    21:30
24 Ιουνίου 2019    Δευτέρα    21:30
25 Ιουνίου 2019    Τρίτη    21:30
1 Ιουλίου 2019    Δευτέρα    21:30
2 Ιουλίου 2019    Τρίτη    21:30
11 Ιουνίου 2019 – 2 Ιουλίου 2019

Ερπετό γλυκόπικρο στο Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου και για οκτώ παραστάσεις, το Πεδίον του Άρεως μετατρέπεται σ’ ένα πεδίο για μια σύγχρονη τελετουργία ερωτικής ενδυνάμωσης. 

«Δεν ήτανε ανάγκη βασίλισσα να με κάνεις του Περού. Ανάγκη ήτανε να σκύψεις από πάνω μου, να δω στα μάτια σου εκείνα τα δυο φωσάκια. Φωσάκια που λένε ότι είμαι τ’ ονειρεμένο σου νησί στην Ωκεανία, ξωτικό, πρωτόγονο, ηλιοπλημμυρισμένο…»

Πώς οι γυναίκες βιώνουν τον κύκλο του έρωτα και πώς επι-βιώνουν απ’ αυτόν;

«Όμως το ξέρω πως δε γίνεται ποτέ κανείς να ελπίζει σε ολάκαιρη την ευτυχία· ένα μικρό μερίδιο να προσδοκάει μονάχα· κει που δεν το περιμένει…»

Το κοινό παρακολουθεί την ιδιότυπη δοκιμασία μιας ομάδας γυναικών κατά τη διάρκεια μιας περιπατητικής περφόρμανς χτισμένης πάνω στην ποίηση της Σαπφούς, της Μάτσης Χατζηλαζάρου και της Τζένης Μαστοράκη.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Φεστιβάλ Κωμωδίας» τον Ιούνιο από τις θεατρικές ομάδες του Vault

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο Vαult, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης