Το θεατρικό δρώμενο «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 18.00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Η παράσταση απευθύνεται σε οικογένειες και εφήβους και είναι η πρώτη συνεργασία της ομάδας The Young Quill με το Ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω παράσταση ήταν  προγραμματισμένη να παρουσιάζεται  κάθε Κυριακή αλλά λόγω των έκτακτων συνθηκών, Θα επανέλθει στη σκηνή τον Δεκέμβριο.   
 
Ο θεατής παρακολουθεί τη δραματοποίηση μιας αινιγματικής ιστορίας μυστηρίου, στην οποία η μητέρα αναζητεί τον δολοφόνο του μικρότερου γιου της, ενώ παράλληλα προσμένει γεμάτη αγωνία την επιστροφή του ξενιτεμένου μεγαλύτερου αδελφού του. Όλες οι προσπάθειες της για την εύρεση και την τιμωρία του φονιά αποβαίνουν άκαρπες. Ο ερχομός όμως ενός απρόσμενου επισκέπτη ανατρέπει τα έως τότε δεδομένα και δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση φωτίζοντας σκοτεινά σημεία της ζωής τους.


 
Με έντονο το ηθογραφικό στοιχείο, μεταφερόμαστε στην Κωνσταντινούπολη προς τα τέλη του 19ου αιώνα ιχνηλατώντας έθιμα, αντιλήψεις και προκαταλήψεις της εποχής. Οι τέσσερις ηθοποιοί δημιουργούν ένα υπαινικτικό ηχητικό περιβάλλον, τραγουδούν και εναλλάσσονται ανάμεσα σε ρόλους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου σημειώνει: «Το έργο μας φέρνει αντιμέτωπους με το διαχρονικό προβληματισμό που έχει να κάνει με την ενοχή της συνείδησης και με το ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος: ο δράστης ή ο ηθικός αυτουργός; Το ίδιο αυτό ερώτημα επανέρχεται σε πολλά εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Βιζυηνός επιλέγει να το τοποθετήσει στο πλαίσιο μίας τραγικής οικογενειακής ιστορίας, όπου ούτε ο ίδιος ο δράστης γνωρίζει για το έγκλημα που έχει διαπράξει και μοιραία οδηγείται στη λύτρωση μέσα από έναν επίπλαστο κόσμο. Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς έρχεται να εξετάσει τη σχέση του ανθρώπου με τη δικαιοσύνη την περίοδο που το ζήτημα αυτό είναι από τα πλέον φλέγοντα της ελληνικής πραγματικότητας».  

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Θεοχαράκη

1 Νοεμβρίου 2020, Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Διασκευή κειμένου: Ομάδα TheYoungQuill
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μάριος Ράμμος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Κωστής Μουσικός
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Κωστέα

Παίζουν (αλφαβητικά): Φιλία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραβέβας, Χριστίνα Κωστέα, Φάνης Μιλλεούνης.

Διεύθυνση Παραγωγής: Όλγα Γουναρά

Κρατήσεις μέσω viva.gr, www.thf.gr& στο 210-3611206

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης