Παράταση παραστάσεων για το έργο «Nerium Park» στο Θέατρο 104

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 17:04
Παράταση παραστάσεων για το έργο «Nerium Park» στο Θέατρο 104

Η πολυσυζητημένη παράσταση «Nerium Park» του Josep Maria Miro, που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με τη Βιργινία Ταμπαροπούλου και τον Αστέριο Πελτέκη, συνεχίζει λόγω επιτυχίας για οκτώ τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στο Θέατρο 104.

Μια παράσταση, που η οπτική ματιά του σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη τη βγάζει από τα στενά θεατρικά πλαίσια, με αποτέλεσμα κοινό και ηθοποιοί να είναι όλοι κάτοικοι… του Nerium Park.

Το Nerium Park, το πάρκο με τις πικροδάφνες, το μεγάλο οικοσύστημα με τα πολλά μπλοκ πολυκατοικιών, τις πισίνες και τα καταστήματα, ανοίγει τις πόρτες του, στους πρώτους του αγοραστές, ενός από τα εκατοντάδες διαμερίσματά του.

O Ζεράρ κι η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα για το μέλλον, έρχονται σαν έποικοι, από έναν κόσμο σε κάποιον άλλο, έρχονται για να ευτυχίσουν, να τρέξουν μπροστά, με την δύναμη των νιάτων τους, με την δύναμη των ονείρων τους, με την δύναμη της αγάπης τους. Γύρω τους τα κενά διαμερίσματα, τα κενά καταστήματα, οι κενές παιδικές χαρές, οι κενοί δρόμοι και το πάρκο με τις πικροδάφνες. Βαδίζουν μέσα στο χρόνο σαν σχοινοβάτες αιωρούμενοι, ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, ανάμεσα στις σκιές και τους ήχους, ενός τοπίου που δεν πρόκειται να κατοικηθεί ποτέ.

Ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα κατά την διάρκεια ενός έτους, κάνουν ένα ταξίδι μέσα στην σχέση τους, θυσιάζοντας ότι πολυτιμότερο έχουν.

Το έργο Nerium Park είναι μια σύγχρονη ελεγεία για την αποξένωση και την απώλεια, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.  Η κρίση όμως δεν είναι μόνο οικονομική.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Josep Maria Miro
Μετάφραση: Els de Paros
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος : Άσση ΔΗμητρολοπούλου
Σχεδιασμός φώτων: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Καραντινάκης
Φωτογραφία: Δομινίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος

Παίζουν:

Βιργινία Ταμπαροπούλου, Αστέριος Πελτέκης

Info:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων μέχρι την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου:
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό 14€
Μειωμένο 8€
Ατέλεια 5€

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/nerium-park/

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3455020 και 6951269828

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι,

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 17:04