Το Κρατικό Θέατρο φιλοξενεί τη φετινή παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου «F*ck Strindberg», βασισμένη στο έργο «Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Νικόλαου Μπαλαμώτη, η οποία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Η παράσταση «F*ck Strindberg», εντάσσεται στον αναστοχασμό της κλασικής δραματουργίας μέσα από την οπτική γωνία του σύγχρονου οικολογικού φεμινισμού που διερευνά τις έμφυλες ταυτότητες. Το κίνημα #metoo έδειξε την αναγκαιότητα αυτού του προβληματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Δανειστές», έργο του 1888, είναι ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ μιας γυναίκας και δύο αντρών, όπου οι τρεις χαρακτήρες αναλώνονται σε έναν αγώνα επικράτησης και εξόντωσης, ενώ ορατή γίνεται σε κάθε περίπτωση η άποψη του συγγραφέα σχετικά με την κατωτερότητα των γυναικών.

Στην παράσταση, δύο άντρες, ο Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Αντώνης Κυριακάκης, αναλαμβάνουν και τους αντρικούς αλλά και τον μοναδικό γυναικείο χαρακτήρα της Θέκλας. Πρόκειται για μια σύλληψη του σκηνοθέτη μέσω της οποίας καταρρίπτονται τα στερεότυπα και οι κοινωνικοί ρόλοι. Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι ο σχολιασμός των αντιφάσεων των ιδεών του Στρίντμπεργκ σχετικά με το γυναικείο φύλο και την κατωτερότητα του.

Η παράσταση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου «+ PLUS» και εγκαινιάζει τις συνεργασίες του Κρατικού με διαφορετικούς καλλιτεχνικούς φορείς και οργανισμούς, με στόχο την εξωστρέφεια, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο είναι κατάλληλο για άνω των 17 ετών.

Παραστάσεις: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)

Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22 Μαΐου

Πέμπτη έως Κυριακή, στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 80′ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης