Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

O Βασίλης Παναγιωτίδης ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ηθοποιός και τραγουδιστής, πρωταγωνιστεί στο έργο «Rock Story» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη στο θέατρο Αργώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Rock Story είναι ένα έργο εμπνευσμένο από τον Παύλο Σιδηρόπουλο και ο Βασίλης Παναγιωτίδης ενσαρκώνει τον πρίγκηπα του ελληνικού rock.

«Ο Παύλος Σιδηρόπουλος για μένα είναι ο εκφραστής μιας γενιάς ανθρώπων που αναζητούσαν μια θέση πιο κοντά στην αλήθεια και πιο μακριά από τη ψευτιά και την υποκρισία. Για μένα ροκ είναι να μπορέσεις να παραμείνεις πιστός στο αξιακό σου σύστημα παρόλα τα χτυπήματα που θα δεχτείς. Να αντέξεις. Αυτό είναι ροκ για μένα. Και με αυτή την έννοια ροκ δεν είναι μόνο ένας τραγουδιστής. Μπορεί να είναι και αυτός που μοιράζει εφημερίδες, κι αυτός που ζυμώνει ψωμί και αυτός που φυτεύει κολοκύθια» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr o Βασίλης Παναγιωτίδης με αφορμή την παράσταση «Rock Story» η οποία Θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ έως και τις 21 Απριλίου και κάθε Δευτέρα Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00.

Η παράσταση, η οποία ανέβηκε στις 24 Μαρτίου στο θέατρο Αργώ έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, και, όπως επισημαίνει ο Βασίλης Παναγιωτίδης, οι θεατές φεύγουν συγκινημένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλήστε μας λίγο για το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη παράσταση, τη διαδικασία της σκηνοθεσίας και την αίσθηση σας από αυτό το εγχείρημα.

Το εγχείρημα αυτό κινείται κυρίως στον ρεαλισμό με κάποιες μεταφυσικές πινελιές. Δόθηκε βάρος στη σχέση των ηρώων και τελικά μέσα από αυτές αναδεικνύεται το βάσανο του ήρωα. 

Τι σας γοήτευσε στο έργο «Rock Story»;

Αυτό που με γοήτευσε στο έργο είναι ουσιαστικά η δύναμη του να με κάνει να αναρωτηθώ για περισσότερα πράγματα που αφορούν την ίδια μου τη ζωή και ίσως και τη ζωή των περισσοτέρων από εμάς. Είναι ένα κείμενο που σε πάει λίγο παραπέρα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον ήρωα που υποδύεστε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ο ήρωας είναι ένας νέος που τραμπαλίζεται μεταξύ δημιουργίας και αυτοκαταστροφής, μεταξύ φωτός και σκοταδιού, μεταξύ ελευθερίας και «αλυσίδων». Προσπαθεί να ακολουθήσει το όνειρό του και στην προσπάθεια αυτή έρχεται αντιμέτωπος με ορισμένα στερεότυπα της κοινωνίας, της οικογένειας, της ζωής της ίδιας.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί στον ρόλο σας;

Με δυσκόλεψε η ανακάλυψη εκείνης της συγκεκριμένης ισορροπίας που νιώθω ότι φέρει ο ήρωας. Πώς είναι να είσαι και πρίγκιπας και αλήτης; και Άγγελος και δαίμονας;

Τι είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος για εσάς;

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος για μένα είναι ο εκφραστής μιας γενιάς ανθρώπων που αναζητούσαν μια θέση πιο κοντά στην αλήθεια και πιο μακριά από τη ψευτιά και την υποκρισία.

Τι σημαίνει ροκ για εσάς;

Για μένα ροκ είναι να μπορέσεις να παραμείνεις πιστός στο αξιακό σου σύστημα παρόλα τα χτυπήματα που θα δεχτείς. Να αντέξεις. Αυτό είναι ροκ για μένα. Και με αυτή την έννοια ροκ δεν είναι μόνο ένας τραγουδιστής. Μπορεί να είναι και αυτός που μοιράζει εφημερίδες, κι αυτός που ζυμώνει ψωμί και αυτός που φυτεύει κολοκύθια.

Αν μπορούσατε να απομονώσετε μια φράση του έργου ποια θα επιλέγατε;

«Να ταξιδεύω με νότες… εκεί που δε μπόρεσα ποτέ να ταξιδέψω.»

Το έργο  τι γεύση αφήνει στον θεατή; Πώς βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Κατά πλειοψηφική ομολογία οι θεατές φεύγουν συγκινημένοι. Νομίζω ότι το έργο καθρεφτίζει αρκετά πράγματα που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας. Και αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του έργου για μένα. Δε στέκεσαι μόνο στο τι μπορεί να πέρναγε αυτός άνθρωπος, ένας ροκ σταρ. Βλέπεις πως περνάει μια ολόκληρη οικογένεια. Ελληνικότατα και ωραία. Και κάπου εκεί μέσα βλέπεις και τον εαυτό σου.

Tι θα λέγατε ότι σας χαρακτηρίζει;

Δεν κάνω ποτέ δυο φορές το ίδιο λάθος. Αυτό. Ίσως και κάποιοι ψυχαναγκασμοί..οκ. Α.. Και την αδικία. Την πολεμώ όπου τη βρω. Και έχω φύγει από το «θέλω να αλλάξω τον κόσμο» . Η διαδρομή είναι «αλλάζω εμένα». Όταν αυτό συμβεί στον καθένα μας τότε θα έχουμε την επιθυμητή αλλαγή του συνόλου.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Να κάνω πράγματα για το φως που θα αποτελούν έμπνευση για τους συνανθρώπους μου και θα τους κάνουν να αισθάνονται ότι υπάρχει ελπίδα.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Ετοιμάζω τα τραγούδια των παιδικών παραστάσεων με την ομάδα στην οποία συμμετέχω εδώ και 4 χρόνια, τους «Αγγέλους της Χαράς» με τους οποίους επισκεπτόμαστε ευπαθείς ομάδες (νοσοκομεία παίδων, μονάδες ηλικιωμένων, φορείς ειδικής αγωγής) και πιστεύω μες στη χρονιά να μπορέσω να ξεκινήσω και τον δεύτερο προσωπικό μου δίσκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης