«Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» Η νέα μουσική κωμωδία σκιών του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο

«Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» Η νέα μουσική κωμωδία σκιών του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο
Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μια νέα χριστουγεννιάτικη κωμωδία θεάτρου σκιών, στην οποία η παράδοση συναντά το σήμερα!
 
Η φετινή πρωτότυπη παράσταση (με ζωντανή μουσική επί σκηνής) έχει τίτλο «Ο Καραγκιόζης στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» και φιλοξενείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος από το Σάββατο 17/12 έως την Παρασκευή 30/12. Στο νέο έργο του Η. Καρελλά, που αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελλά, ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τον Βασιλιά των Καλικαντζάρων ενώ οι String Demons υποδύονται τα Ξωτικά.

Μια παράσταση, γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων και της μουσικής. Μια σπονδυλωτή ιστορία με αφορμή παραδοσιακά κείμενα του θεάτρου σκιών, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα και στον κόσμο, σε συνδυασμό με μουσικά μοτίβα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Δύσης και της Ανατολής.

Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του ονειρεύονται να συναντήσουν τον Αϊ-Βασίλη, να τρυπώσουν στο εργαστήρι του και να αποκτήσουν τα πολυπόθητα δώρα. Όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών καταφθάνουν με εορταστική διάθεση και τραγούδια στην παράγκα. Το συμβούλιο αρχίζει, και ο καθένας έχει να πει και από μια διαφορετική ιστορία για το πού βρίσκονται ο Αϊ-Βασίλης και το εργαστήριό του. Σύμμαχοί τους, τα γνωστά ξωτικά του Αϊ-Βασίλη που θα προσπαθήσουν να τους οδηγήσουν κοντά του μέσα από μαγικά μουσικά μονοπάτια. Τι θα γίνει, όμως, όταν ξαφνικά συναντήσουν στον δρόμο τους τον Βασιλιά των Καλικαντζάρων με τον μαγικό του καθρέφτη; Θα καταφέρουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να αντιμετωπίσουν τις παγίδες των Καλικαντζάρων και να λύσουν τα μάγια βρίσκοντας την απάντηση στο αίνιγμα του αρχηγού τους;

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Κείμενο-σκηνοθεσία
σκηνογραφία - φωτισμοί Ηλίας Καρελλάς
Μουσική επιμέλεια - διασκευές Πάρις Περυσινάκης, Ηλίας Καρελλάς
Κοστούμια Βεστιάριο
Βοηθός σκηνοθέτη Δήμητρα Κώνστα
Ειδικές κατασκευές σκηνικού Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας σκιών Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης,
Μάριος Γιαννούλης

Σε όλους τους ρόλους πίσω
από τον μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς
Χειρισμός φιγούρας Ηλίας Καρελλάς, Κωνσταντίνα Γκόρου, Νικόλας Τζιβελέκης, Σπύρος Γεωργίου
Βασιλιάς των Καλικαντζάρων Χρήστος Θηβαίος
Ξωτικά String Demons

Συμμετέχουν
οι μουσικοί Πάρις Περυσινάκης, Έκτορας Κυριάκου, Πέτρος Βαρθακούρης

Παραστάσεις:

Σάββατο 17/12 17.00
Κυριακή 18/12 14.30 και 17.00
Παρασκευή 23/12 17.00
Κυριακή 25/12 17.00
Δευτέρα 26/12 14.30 και 17.00
Τρίτη 27/12 17.00
Τετάρτη 28/12 17.00
Πέμπτη 29/12 17.00
Παρασκευή 30/12 17.00

Γενική είσοδος: 12ευρώ

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 16:29