Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, επαναλαμβάνεται απευθείας από τη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 20.30.

Επιπλέον, το Εθνικό Θέατρο θέλοντας να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στο εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης που τέθηκε σε λειτουργία λόγω του νέου απαγορευτικού στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανακοινώνει δύο επιπλέον livestreaming αναμεταδόσεις της παιδικής παράστασης «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο, απευθείας από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 10.00 και στις 12.30, με υπότιτλους στα ελληνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γυάλινος κόσμος»

Η δεύτερη εφετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» είναι το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, «O Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Ο «Γυάλινος Κόσμος» -ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική- γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Παίζουν οι: ‘Αννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λένα Παπαληγούρα, Αναστάσης Ροϊλός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω στους μονόκερους»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου την ιστορία ενός σπουδαίου παραμυθά που συναρπάζει δίνοντας στα παιδιά φωνή, φτερά στη φαντασία τους και ανάβει τη φλόγα της ελπίδας στην καρδιά τους. Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού, του Θωμά, που, εντελώς αιφνίδια και παρά τη δυσπιστία του, ανακαλύπτει στο κατώφλι ενός πολέμου το πιο ασφαλές καταφύγιο: τη φαντασία και τις ιστορίες που αυτή γεννάει. Μέσα από τα βιβλία ένας νέος κόσμος, μια νέα αλήθεια ανοίγεται μπροστά του. Αντιλαμβάνεται την ελπίδα, το θάρρος και την έμπνευση που κρύβουν οι ιστορίες, αξιοποιεί τα «δώρα» της δημιουργίας, γίνεται πιο δυνατός και βρίσκει εντέλει την απαιτούμενη πίστη για να ορθώσει γενναία το δικό του ανάστημα, στη λαίλαπα του πολέμου να αντιτάξει τη φωτιά που καίει μέσα του.

Διασκευή από το πρωτότυπο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Παίζουν: Ασημίνα Αναστασόπουλου, Γιάννης Εγγλέζος, Βασίλης Καλφάκης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τζένη Παρασκευαΐδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Καλλιόπη Σίμου, Γιώργος Σκαρλάτος, Στρατής Χατζησταματίου, Χριστίνα Χριστοδούλου.

Οι απευθείας μεταδόσεις θα είναι διαθέσιμες στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης). Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης