Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του με μια επιτυχημένη πορεία τόσο στο θέατρο και την τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θεατρόφιλο κοινό, αυτή τη στιγμή που τα θέατρα είναι κλειστά, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τον αξιόλογο ηθοποιό στο ραδιόφωνο. Οι ακροατές μέσα από την ερτζιανή θεατρική σκηνή του Αθήνα 9.84 (στη συχνότητα 9.83), στο πλαίσιο της εκπομπής «Πλατεία Θεάτρου», θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα μικρό θησαυρό από νεοελληνικά έργα. Έτσι στις 26 Απριλίου θα ακούσουν το έργο «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

«Κατ΄ αρχάς να πω ότι είναι μεγάλη χαρά που το θέατρο ξαναγύρισε στο ραδιόφωνο. Είναι ένα από τα λίγα καλά που μας έκανε η καραντίνα, δεν μας έκανε και πολλά, ας πούμε ότι ένα είναι αυτό, ότι άνοιξε ξανά κάποιους χαμένους διαύλους. Τώρα, όσον αφορά στο “Τάβλι”, είναι ένα έργο, θα έλεγα, αναφοράς, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του ελληνικού δραματολογίου, έχει παιχτεί εκατοντάδες φορές από επαγγελματίες, από ερασιτέχνες, δεν νομίζω ότι υπάρχει ηθοποιός Έλληνας, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, που δεν το έχει διαβάσει, δεν το έχει αγγίξει ή δεν το έχει ονειρευτεί. Είναι πάρα πολύ αγαπημένο, έχει μία εξαιρετική γλώσσα, μια μοναδική οικονομία κειμένου και λόγου» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με αφορμή το «θέατρο στο ραδιόφωνο» και την παράστασή του «Το τάβλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τις δικές του παιδικές μνήμες από το θέατρο στο ραδιόφωνο, τη συνεργασία του με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

Δείτε επίσης: Το ελληνικό θεατρικό έργο επιστρέφει στο ραδιόφωνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης