Το Θέατρο της Ημέρας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή τον «Διάλογο» του Διονυσίου Σολωμού σε δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 6 μμ.

Μετά το τέλος της παράστασης των 18:00, στις 19.15 θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και συζήτηση με το κοινό, με αφορμή την εποχή και τον ποιητή Δ. Σολωμό. Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 19:15, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης θα μιλήσει για τον «Διάλογο» του Σολωμού και τη μεταφορά της λογοτεχνίας στο θέατρο.
 
«Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού: Μια πρωτότυπη θεατρική πρόταση με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό, ιστορικό και παιδαγωγικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Διάλογος» αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του ποιητή σε ένα μαχητικό, υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη «Ελλάδα» όπως την ονειρεύτηκε και την παρουσίασε με κάθε αφορμή́.

Η παιδεία και η μόρφωση που έλαβε στην Ευρώπη ο Δ. Σολωμός δεν μείωσε διόλου την εθνική́ διάσταση της τέχνης του και τη σημασία της για την ελληνική́ γλώσσα. Ειδικά́ στην προσέγγιση του “Διαλόγου” του, φαίνεται καθαρά́ η οικουμενική́ διάσταση και οι αξίες της ελληνικότητας και της ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις.

Ταυτότητα της παράστασης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδος: Κοινωνικό
Διάρκεια: 65 λεπτά

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Φραγκή
Σκηνικά – κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Άννα Μουζάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
 
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Τάσσος Ζιάκκας (Φίλος), Τάσος Μπλάτζιος (Σοφολογιότατος), Γιώργος Ρουστέμης (Ποιητής).
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κυριακή, ώρες 18:00 & 20:00
Έναρξη: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος:  12 €
Mειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων): 8 €
Διατίθενται και εισιτήρια μέσω του προγράμματος Λ.Α.Ε./Ο.Π.Ε.Κ.Α.
 
 Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για την διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Η παράσταση θα λειτουργήσει με μικτό κοινό. Οι θεατές θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού /νόσησης  ή  rapid test.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης