Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το καλοκαίρι του 2016 θα παρουσιάσει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη», μιλά για τη χαμένη μας αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό.

Από το 1891 που πρωτοπαρουσιάστηκε το βουκολικό «δραματικόν ειδύλλιον Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 1974, σε σκηνοθεσία του Κωστή Μιχαηλίδη.

Φέτος το καλοκαίρι, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφει ο δαιμόνιος Σταμάτης Φασουλής, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή, τρυφερή και τολμηρή προσέγγιση στο έργο. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: ο Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνικά και κοστούμια), ο Θοδωρής Οικονόμου (μουσική), ο Δημήτρης Παπάζογλου (χορογραφίες) κι ο Σάκης Μπιρμπίλης (φωτισμοί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΘΒΕ με την παράσταση αυτή καλωσορίζει μετά από 13 χρόνια απουσίας την πρωταγωνίστριά του Φιλαρέτη Κομνηνού! Συμπρωταγωνιστούν ο Ταξιάρχης Χάνος, η Έφη Σταμούλη, ο Κώστας Σαντάς, ο Δημήτρης Κολοβός σε ένα θίασο 35 ηθοποιών.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη από 1 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά-Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Βοηθός σκηνογράφου- ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Μομώ Βλάχου, Μιχάλης Γούναρης, Αναστασία Δαλιάκα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Νίκος Καπέλιος, Μαρία Καραμήτρη, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κολοβός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαριάννα Λαγουρού, Λευτέρης Λιθαρής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μορφακίδης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Φούλης Μπουντούρογλου, Νίκος Νικολάου, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Μαριάννα Πουρέγκα, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας, Μιχάλης Σιώνας, Βασίλης Σταυρόπουλος, Έφη Σταμούλη, Χρύσα Τουμανίδου, Γιάννης Τσάτσαρης, Δημήτρης Τσιλινίκος, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος.

Βασιλικό Θέατρο
Έναρξη: 1/7/2016
Διάρκεια παραστάσεων: 1/7/2016- 11/9/2016

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη έως Παρασκευή
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 13 ευρώ
Κανονικό εισιτήριο (θέσεις εξώστη): 10 ευρώ
Εκπτωτικό (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 8 ευρώ
Κάθε Τρίτη, Γενική Είσοδος: 5ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο: 7ευρώ
Άνεργοι: Δωρεάν (με αριθμό Θεατών ανά Παράσταση, απαιτείται κράτηση θέσης)

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης