Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτι γενεθλίων και ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

Η παράσταση «Μόλις Χώρισα» που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός στις 13 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή που θα μας καταπλήξει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ζευγάρι χωρίζει, μια μητέρα βρίσκεται σε παράκρουση και οι φίλοι τους ετοιμάζουν ένα μοναδικό πάρτι γενεθλίων με Ελληνικές μελωδίες που έχουμε αγαπήσει από προηγούμενες δεκαετίες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στην παρέα προστίθενται ένας Ισπανός, μια ντήλερ της Tuppwerware, το pizza boy της περιοχής κι ένας γνωστός Dj.

Με μια τούρτα γενεθλίων κι ένα χωρισμό, αρχίζει το πιο in party της φετινής θεατρικής σεζόν.

Η Νάντια Μπουλέ και ο Μέμος Μπεγνής, μαζί με τη Σόφη Ζαννίνου, τη Μαρία Γεωργιάδου, τον Ορφέα Παπαδόπουλο, την Αντιγόνη Ψυχράμη, το Δημήτρη Λιακόπουλο την Κωνσταντίνα Κλαψινού, το Γιάννη Μανιατόπουλο, τον Αντώνη Σταμόπουλο και τον Kon Cept, μας παρασύρουν με σπαρταριστές ατάκες και αγαπημένα τραγούδια και μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί τους, οι: Αλεξάνδρα Σπύρου, Μαρία Δελετζέ, Φένυα Ζαχαρίου, Μιχάλης Κουναλάκης, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος Έντμαν.

Το θεατρικό έργο των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ και φλερτάρει ασύστολα με το μιούζικαλ!

Και πού ξέρετε, αν υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσετε ένα χωρισμό, μπορεί να τον ανακαλύψετε σε αυτό το πάρτι γενεθλίων!

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Το Μόλις Χώρισα ήταν πάντα ένα πάρτι. Από το 1998 που πρωτοανέβηκε, μέχρι και την κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, πρότεινε πάντα μια ευφάνταστη λίστα τραγουδιών, που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα καλά στοιχεία της καθημερινότητας μας.

Αυτό το «φλερτ» του θεατρικού έργου με το μιούζικαλ, με έβαλε στη σκέψη, ότι την επόμενη φορά που θα ανέβει, θα μπορούσε να έχει αυτήν τη μορφή. Κι έτσι κι έγινε!

Το 2016, λοιπόν, το Μόλις Χώρισα ανεβαίνει σαν «τζουκ μποξ μιούζικαλ», με πασίγνωστες και αγαπημένες ελληνικές μελωδίες, από τη δεκαετία του 1970-80. Η ολοκαίνουργια και φρέσκια παρέα, που παίρνει τα ηνία από τις προηγούμενες διανομές, αναβαθμίζει τον τρόπο που εκφράζονται οι ήρωες μας και προεκτείνει την ερμηνεία της με τα ζωντανά τραγούδια. Ένας dj επί σκηνής και το διαδραστικό παιχνίδι που προτείνει το έργο, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Μια ισορροπία που αλλάζει συνεχώς ανάμεσα στον θεατρικό λόγο, τη χορογραφία, το τραγούδι, το θέαμα, κρατάει σπαρταριστό μπροστά μας το ερώτημα, «Υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό;»

Μια καινούργια γενιά τριαντάρηδων, λοιπόν, που έχει ήδη αποφασίσει τις αρχές της ζωής που θέλει να ακολουθήσει, προβληματίζεται πάλι για το πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις μας, φιλικές, ερωτικές και οικογενειακές.

Και πάνω απ’ όλα, εύχεται σε όλους αυτούς που μας χωρίσαν, ή θα μας χωρίσουν, να είναι πάντα καλά!
(Βασίλης Μυριανθόπουλος)

Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου 2016

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης