Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Μήδεια», μετά τη συγκινητική απαίτηση πολλών θεατών, παρουσιάζεται για τρεις μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Ροές, στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) στις 21:00.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, που επικράτησαν στο πρώτο κύκλο των παραστάσεων, με τις εθνικές εκλογές και τον καύσωνα η παράσταση σημείωσε απανωτά sold-out. Η έντονη ανταπόκριση  συνεχίστηκε και στην επανάληψη της παράστασης τον Σεπτέμβρη. Έπειτα από αυτήν τη σπουδαία εμπειρία η Μήδεια θα ταξιδέψει για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αμαλία (15,16,17 Νοεμβρίου) και στην Πάτρα, στο θέατρο Λιθογραφείον (21, 22, 23 Νοεμβρίου).  Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα ανέβει για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Ροές κρίνοντας πως η αγάπη του κοινού επιβάλλει την επανάληψή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Μήδεια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν δύο χρόνια,στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, STET- the English Theatre, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η τραγωδία στα ελληνικά και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια  μετά το πρώτο ανέβασμα, συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στον λόγο του Ευριπίδη με την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που δίνει μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ιστορία. Μια μετάφραση, άμεση και ποιητική,που  εμπεριέχει την προσωπική του θεώρηση και επιχειρεί να πλησιάσει την ψυχή των ηρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Τζούλη Σούμα.

 Ηθοποιοί : Τζούλη Σούμα, Κυριακή Καραλουκά, Γιώργος Σταυριανός, Βασίλης Ψυλλάς, Νίκος Δερτιλής.

Συντελεστές :

Μετάφραση  : Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία- Επεξεργασία : Δημήτρης Γεωργαλάς
Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης
Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος
Φωτισμοί : Βασίλης Αποστολάτος
Χορογραφίες- Επιμέλεια Κίνησης : Φαίδρα Σούτου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Δημιουργικό: Ανδρέας Πούρνος
Κομμώσεις Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβάζου

Θέατρο Ροές

Δευτέρα, Τρίτη , Τετάρτη (25,26,27 Νοεμβρίου)
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές: Γενική είσοδος 12 ευρώ
8 ευρώ μειωμένο
Προπώληση μέσω Viva. gr
Διάρκεια: 80 λεπτά

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Αθήνα 118 54

Τηλέφωνο: 21 0347 4312

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944665561
Προπώληση μέσω VIVA.GR

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης