Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή εγκαινιάζεται τον Αύγουστο το Φεστιβάλ Τήνου. Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 1η Αυγούστου και θα αποδοθεί στα αρχαία ελληνικά με ελληνικούς και γαλλικούς υποτίτλους και με μουσική με αρχαία ελληνική λύρα και κουστούμια που παραπέμπουν στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σταματίου.
Η Πέμπτη 2/8 θα είναι βραδιά αφιερωμένη στον Κορνήλιο Καστοριάδη στον Τριπόταμο, χωριό που πέρασε τα τελευταία είκοσι καλοκαίρια του.

Προκειμένου να εκφραστεί και να γίνει ευρύτερα γνωστή η αγάπη του για τη μουσική και την τέχνη, θα παρουσιαστούν κομμάτια που αγάπησε ιδιαίτερα, τόσο κλασικά όσο και τζαζ, συνοδευμένα από την ανάγνωση κειμένων του πάνω στην τέχνη και την ανθρώπινη δημιουργία. Κλασικό πιάνο: Βικτωρία Κιαζίμι Πιάνο τζαζ: Στέφανος Τσαπής. Τρομπέτα: Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Ανάγνωση: Αλεξάνδρα Αϊδίνη.
Τέλος, από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8/8, οργανώνεται τριήμερο προβολών παιδικού και νεανικού κινηματογράφου που θα προλογίσει ο σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Καραμπίτσος.

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία του Thomas Heinemann «Λόλα: ένα μπιζέλι για σπίτι», την Τρίτη «Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού» των Jannik Hastrup και Flemming Quist Møller και «Ο νεαρός μάγος» του Waldemar Dziki.

Τέλος, την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 20:30, το κινηματογραφικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την ταινία «Φιν, η μαγεία της μουσικής» του Frans Weisz.
.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης