Ο «παλιός» σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος», ο «παίδαρος» της Ρίτας Σακελλαρίου και ο «ατίθασος νεαρός» του ελληνικού κινηματογράφου που είχε πάντα έτοιμη την ατάκα στο στόμα δεν είναι πια μαζί μας. Ο αγαπημένος Κώστας Ευριπιώτης άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη σε ηλικία 56 ετών, ηττημένος από τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο» όπου έδινε τη δική του μάχη με το καρκίνο, έχοντας στο πλευρό την σύντροφό του Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του καθώς και τα δυο του παιδιά τον Αδαμάντιο και τον Ίωνα από τον προηγούμενο γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, στην πολυετή του καριέρα, σκόρπισε απλόχερα αμέτρητες στιγμές γέλιου.

Τα παιδικά χρόνια και η απώλεια του αδερφού του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Σε ηλικία των 17 ετών έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον σημάδεψε.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για την απώλεια του αδελφού του: «Η μεγαλύτερη συναισθηματική δυσκολία είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Αυτό μπορεί να μην ξεπεραστεί ποτέ ή να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να το ξεπεράσεις. Πριν από χρόνια όταν ξεκινούσα στη δουλειά, έχασα το μεγάλο μου αδελφό από καρκίνο. Μπροστά στην απώλεια, τι να μετρήσεις;».

Είχε εξηγήσει μάλιστα πώς διαχειρίστηκε αυτή την απώλεια μέσα από τη δουλειά του: «Τον σκέφτομαι. Για να απαλύνεις τον πόνο σου, όμως, πρέπει να αφήσεις έτσι κι αλλιώς όσους έφυγαν να ξεκουραστούν. Ήταν τρομερά δύσκολο, αλλά από την άλλη μια θεμελιώδης αντίδραση με έκανε να οπλιστώ και να βγω σ’ αυτή την δουλειά για να μπορώ να μιλάω, να εκφράζομαι».

Η καλλιτεχνική του διαδρομή

Ο ηθοποιός Νάσος Κέδρακας, ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του στην Ηλιούπολη, παρότρυνε τον Κώστα Ευριπιώτη να γραφτεί στη δραματική σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης», από όπου και αποφοίτησε το 1981. Δάσκαλός του στη σχολή ήταν ο Νίκος Βασταρδής.

Άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του ήταν ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Νίκος Κούρκουλος – μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με τους οποίους ο Ευριπιώτης είχε την τύχη να συνεργαστεί.

Η φήμη

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως είναι οι εξής: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.

Αναμφίβολα, ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήταν αυτός στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» όπου υποδυόταν τον «παλιό» σμηνίτη, Γιώργο Βλάχο.

Η προσωπική ζωή και ο μεγάλος έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου

Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν, αλλά ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο… παίδαρος για τον οποίο δεν πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου, στο τραγούδι που έγινε σουξέ το 1993. Ο ίδιος το ήξερε, του άρεσε, το διασκέδαζε και δεν το έκρυβε, καθώς το είχε αποκαλύψει σε άλλη παλαιά συνέντευξή του.

«Και να σας πω την αλήθεια; Ούτε η Ρίτα πήγε ποτέ στο Μέγαρο ούτε κι εγώ. Ακόμη δεν έχω πάει. Ξέρετε κάτι, οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μου χρεώθηκε, γιατί ήταν αυθόρμητο, δυνατό και αληθινό. Οι έρωτες είναι σημαντικοί, γιατί τους ζεις και δεν τους εκμεταλλεύεσαι», έχει δηλώσει ο Ευριπιώτης.

Η ίδια η Ρίτα Σακελλαρίου – όταν την είχαν ρωτήσει «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος;» – είχε πει για τον ηθοποιό: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!».

Αργότερα, ο Κώστας Ευριπιώτης παντρεύτηκε με τη Βάλια Κωστοπουλού, με την οποία είχε αποκτήσει δύο έφηβους πλέον γιους, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο. Οι δρόμοι τους χώρισαν πριν από δύο περίπου χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός διατηρούσε σχέση με τη Λίλιαν Μπότση.

Η ασθένεια

Η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο κι ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όταν διαπίστωσε ότι ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις όπου και υποβλήθηκε σε μία δύσκολη και πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Η τελευταία φωτογραφία του γνωστού κωμικού ηθοποιού ήταν μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείο όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του τον περασμένο Μάρτιο έχοντας στο πλάι του τους δύο γιους του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης