Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού έργου του 21ου αιώνα Λεία Βιτάλη και το Αγγέλων Βήμα, το οποίο στεγάζει και οργανώνει όλες τις παραγωγές του Φεστιβάλ αυτού, με χαρά ανακοινώνουν το δεύτερο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα – φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 Πρόκειται για το νέο έργο του Λέανδρου Πολενάκη «Κόκκινο Φεγγάρι» (Σκιές του Τσέχωφ) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές αγριάδας, τρυφερότητας και ερωτισμού αναδύονται μέσα από την εναλλαγή κωμικών και πικρών στιγμών αφήνοντας μια γεύση από τον πολύ γνωστό κόσμο του Τσέχωφ.



Σημείωμα για το έργο:

Δυο αδελφές, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, χρόνια μετά τον μεγάλο πόλεμο, στο σπίτι που κάποτε είχαν ζήσει οι τρείς αδελφές του Τσέχωφ. Εκεί δέχονται την επίσκεψη δύο νέων ανδρών, κρατικών αξιωματούχων από τη Μόσχα. Αυτοί, με την ερωτική τους παρουσία, βοηθούντος του αλκοόλ, θα γίνουν οι καταλύτες, ώστε να εκτυλιχθούν οι προσωπικές ιστορίες και των τεσσάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μνήμες από τα νιάτα που πέρασαν, από έρωτες που δεν ξεπεράστηκαν, από ένα παρελθόν που στοίχειωσε. Κάποτε στη Μόσχα, την εποχή του πολέμου, οι δυο γυναίκες είχαν αγαπήσει τον ίδιο άντρα. Κάποτε στη Μόσχα το φεγγάρι ήταν κόκκινο για να υπογραμμίζει τις οριακές στιγμές τους. Κάποτε στη Μόσχα… Σκηνές αγριάδας, τρυφερότητας και ερωτισμού αναδύονται μέσα από την εναλλαγή κωμικών και πικρών στιγμών αφήνοντας μια γεύση από τον πολύ γνωστό κόσμο του Τσέχωφ.

Ο Τσέχωφ στο έργο του Πολενάκη γίνεται ο θεμέλιος λίθος όπου πάνω του χτίζεται μια σύγχρονη πραγματικότητα, με ήρωες γήινους, σαρκικούς, παλλόμενους από ζωή.

Ήρωες που βρίσκονται σ’ ένα αέναο παιχνίδι με το χρόνο και τις σκιές του παρελθόντος τους, που όμως κάποια στιγμή θα το αφήσουν πίσω τους και θα πουν, όπως και οι «οι τρεις αδελφές»: Άκου αυτή τη μουσική.

Παίζει τόσο χαρούμενα που νομίζω ότι σε λίγο θα έχουμε μάθει γιατί ζήσαμε, γιατί υποφέραμε.



Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Λέανδρος Πολενάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωτσής
Σκηνικά – Κοστούμια: Δημήτρης Κωτσής
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν: Έφη Βενιανάκη, Σοφία Ορφανού, Βασίλης Μπατσακούτσας, Τίτος Λίτινας

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00

Από 12 Δεκεμβρίου 2016 έως 24 Ιανουαρίου 2017

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65), 5 ευρώ (ατέλειες)

Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»

Σατωβριάνδου 36, Στάση μετρό Ομόνοια

Τηλ. 210 52 42 211

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης