H παράσταση «Κίρκη» του Ανδρέα Φλουράκη ολοκληρώνει έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και συνεχίζεται και μετά το Πάσχα κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00 από 6 έως 21 Μαϊου στο θέατρο «Μπιπ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, μια συνάντηση που ξεκινά από τα παλιά χρόνια ως σήμερα.

Ένα ατμοσφαιρικό έργο που συνομιλεί με τους ρομαντικούς και τους ποιητές αλλά και τους κυνικούς και τους ορθολογιστές. Ένα έργο με ρεαλιστικούς διαλόγους, όνειρα και τελετές, μια παραλλαγή της υπερβατικής ψευδαίσθησης του έρωτα τρώγοντας τσιπς και βάφοντας τα νύχια των ποδιών…

Το έργο σκηνοθετεί η Χριστίνα Χριστοφή και πρωταγωνιστούν η Σεραφίτα Γρηγοριάδου και ο Κωσταντής Μιζάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Λίγα λόγια για το έργο:

Μια γυναίκα μάγισσα και ένας άντρας ταξιδιώτης. Ένα αρχετυπικό ζευγάρι, μια αρχαία ιστορία που συμβαίνει καθημερινά.

Η «Κίρκη» του Ανδρέα Φλουράκη μεταφέρει στο σύγχρονο θεατή τον αρχαίο μύθο με έναν τρόπο τόσο καθημερινό όσο και ονειρικό συνδέοντας το τότε με το τώρα εγκαταλείποντας τη σύμβαση του χρόνου, του τόπου και της ιστορικότητας. Στην «Κίρκη», η Κίρκη και ο Οδυσσέας είναι ο Άντρας και η Γυναίκα, το που, το πότε, το πώς, δεν έχουν σημασία. Το έργο μιλάει σε μια σύγχρονη γλώσσα αλλά δεν τοποθετείται χρονικά, ανοίγοντας έτσι ένα διάλογο με το αρχέτυπο σε μία πανανθρώπινη γλώσσα, τη γλώσσα του ονείρου.

Μια ατμοσφαιρική παράσταση με πρωταγωνιστές την Σεραφίτα Γρηγοριάδου και τον Κωσταντή Μιζάρα, η «Κίρκη» μεταφέρει το θεατή σε έναν ενδιάμεσο χώρο μεταξύ μύθου και ρεαλισμού, ονείρου και πραγματικότητας. Η Κίρκη, ένα μυθικό πρόσωπο, μια μάγισσα που μένει μόνη της σε ένα νησί, μια γυναίκα που θέλει να κρατήσει τον άντρα της μαζί της. «Τι κάνει τον έρωτα να μείνει;» Ίσως τίποτα, ίσως και να μένει για πάντα.

Παράταση παραστάσεων μετά το Πάσχα, Παρασκευή και Σάββατο στις 22.00

Παίζουν:
Γυναίκα: Σεραφίτα Γρηγοριάδου
Άντρας: Κωσταντής Μιζάρας

Συντελεστές:
Θεατρικό έργο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνικά/Ρούχα: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτισμοί/Εικαστική επιμέλεια: Νομάδα
Φωτογραφίες: Βίκυ Ψυχογιού
Διάρκεια παράστασης: 60’

Τιμή εισιτηρίων:
Κανονικό 10 ευρώ
Μειωμένο 5 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Ατέλειες)

Θέατρο «Μπιπ»
Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων,
Κυψέλη 11361

Τηλέφωνο: 213 03 44 074

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and BroadcastMedia). Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο «Πίστη» (Θέατρο του Νότου). Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του «Αντιλόπες»επιλέγεται ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, το 2008 βραβεύεται στο διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, καθώς και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. ενώ το 2014 το έργο του «Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα» επιλέγεται στην τριάδα έργων του Eurodram.
Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: «Οι Μέρες Πριν Έρθεις»(Θέατρο του Νότου), «Φύλλα Της» (Θέατρο της Άνοιξης στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), «Κάσσυ» (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), «Κέλυφος» (104 Κέντρο λόγου και τέχνης), «Μπελ Επόκ» (Θέατρο Επί Κολωνώ), «Λάσσυ» (Επί Κολωνώ/Μπιπ), «Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα» (Θέατρο Τέχνης) «Mήδειας Πατούσες»(Βαφείο), «Μήδειας Μπούρκα» (Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία του ίδιου), «Κόκκαλα» (Θέατρο Τέχνης), «Διώρυγα» (Μουσείο Φωταερίου), «Μπλε Μαρέν» (Αγγέλων Βήμα), «Όχι Και Τόσο Άγριο» (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), «Θέλω Μια Χώρα» (Φεστιβάλ Αθηνών / Θέατρο Τέχνης), «Τυφλή Εμπιστοσύνη» (Επί Κολωνώ) κ.α.

Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί – αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, GateTheatre, West Yorkshire Playhouse και TristanBates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ OyunYaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative DramaConference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α., στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης κ.α.

Το καινούργιο του έργο «Τα πράγματα που παίρνεις μαζί» θα παρουσιαστεί αυτό τον Ιούνιο στο Royal Court Theatre του Λονδίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης