Πρεμιέρα για τη νέα παραγωγή της Νεανικής Σκηνής «Παραμύθι για δύο» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, ένα έργο που παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη. Η πρεμιέρα -προπομπός του κύκλου παραστάσεων που θα ακολουθήσουν – δόθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) μέσα σε ένα ενθουσιώδες,  νεανικό κοινό. Μια παράσταση που απευθύνεται σε  μαθητές, εφήβους αλλά και σε όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Παραμύθι για Δύο» είναι ένα νεανικό έργο, γραμμένο από τον καταξιωμένο σύγχρονο βρετανό συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ, που με το ξεχωριστό στυλ γραφής του, καταφέρνει να υφάνει τις ρεαλιστικές του ιστορίες με τον ιστό του παραμυθιού. Ο γρήγορος ρυθμός της παράστασης, η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, η διάδραση ηθοποιών και θεατών πέτυχε το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού καθώς θίγει ζητήματα που αφορούν τη νεολαία σήμερα. Το κοινό «ξεσηκώθηκε» με τα τραγούδια του Λεξ – «Τίποτα στον κόσμο» και «Διαστημόπλοια» – που ακούγονται στην παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης, Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καλακίδης, Σκηνικά: Διδώ Γκόγκου, Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, Μουσική: Γιώργος Δούσος, Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Video Mapping/Animation: Μπάμπης Βενετόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Kατερίνα Συναπίδου, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Παίζουν: Παναγιώτα Μπιμπλή (Σάντρα), Περικλής Σιούντας (Κέβιν)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ: Ελισσάβετ Νικολαΐδου, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μαρία-Ραφαηλία Τσομπανούδη, Αλέξανδρος-Γεώργιος Τωμαδάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά, στις 10:30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Σάββατο, στις 17:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:
Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)

ΑΝΕΡΓΟΙ: Δωρεάν για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ (Ισχύει Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.

ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Πολύτεκνοι: 5€
Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€
Οπλίτες θητείας: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων – Αστυνομικοί: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)
Ισχύουν Επιταγές Θεάματος ΟΑΕΔ, εισιτήρια ΟΓA και η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ και όχι ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει για το οικογενειακό εισιτήριο, όπως και για τα εισιτήρια ανέργων για τα οποία απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315 200 200.

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Τ. 2315 200 200

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης