Μόνο για την περίοδο των εορτών από 26 -11 έως 7- 01-2018 και κάθε Κυριακή (26/11, 3/12, 10/12, 17/-12, 24/12, 31/12, 7/01/2018) θα παρουσιαστεί το έργο «Καρυοθραύστης» στο θέατρο Αθηνά.

Η εφετινή πρόταση για τους µικρούς φίλους και ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών είναι ένα έργο το οποίο κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα έργο ύµνος στη φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δηµιουργεί όµορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήµατα, γλυκές αναµνήσεις…Κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να µάχονται, να ελπίζουν…Το έργο εκτυλίσσεται την παραµονή των Χριστουγέννων και διαδραµατίζεται µεταξύ φαντασίας και πραγµατικότητας!

Το Όνειρo, η Φαντασία, oι Μελωδίες…Όλα µαζί και καθένα ξεχωριστά ταιριάζουν απόλυτα µε τη Χριστουγιεννιάτικη  ατµόσφαιρα.



Η ιστορία του έργου µε λίγα λόγια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραµονή Χριστουγέννων στο σπίτι της µικρής Κλάρας…Όταν το ρολόι χτυπήσει µεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα…Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όµορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει µαζί µε την Κλάρα και µε τη βοήθεια των παιδιών – θεατών στην Ονειροχώρα.

Tο έργο είναι διαδραστικό, τα παιδιά συµµετέχουν όλα µαζί αλλά και κατά οµάδες!

Εµπόδιο στο όµορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών … και τα ποντικάκια του! Τι θα γίνει όµως όταν ξηµερώσουν Χριστούγεννα; Πού θα βρεθεί η µικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – πρίγκιπας;

Ο Καρυοθραύστης έργο του Χόφµαν το οποίο έκανε λιµπρέτο ο Αλέξανδρος Δουµάς και πλαισίωσε µουσικά ο µεγάλος Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσµου…Και είναι για τα παιδιά το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!



Συντελεστές:

Διασκευή και σκηνοθεσία Τούλα Ζαχαριουδάκη.
Μουσική επιµέλεια & Στίχοι τραγουδιών Σίσυ Αλατά Σκηνικά Παύλος Καρακασίδης Κοστούµια Νόνη Γλυκού Χορογραφίες & Σπαθογραφίες Αλέξανδρος Χατζιάρας.

Οι ηθοποιοί της παράστασης είναι όλοι επαγγελµατίες του Σ.Ε.Η.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παντελής Μαρτίνος, Αντιγόνη Γλυκού, Βασίλης Θελούρας, Λένα Σταµέλου Γιώργος Σκυριανός & ο Κωνσταντίνος Τσιάκος.
 
Η σκηνοθετική γραµµή έλαβε υπ’ όψιν και σεβάστηκε διακριτικά τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Διάρκεια Παράστασης 90 λεπτά

Παραστάσεις:

Κάθε Κυριακή 11 το πρωί και 3 το απόγευµα.

Από Κυριακή 26 Νοεµβρίου έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τιµή εισιτηρίου 10 ευρώ – ειδικές τιµές για οµαδικά –

Θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 10 & Πατησίων Τηλ.: 210 8230500 & 8237330

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης