Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, παρουσιάζει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, με στόχο την καταπολέμηση του στιγματισμού, της αποξένωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα στις 12/6, οι μουσικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν την δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Χρώματα», που κυκλοφορεί σε cd από την MLK, με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και τρία πρωτότυπα κομμάτια. (Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, ώρα έναρξης: 21.00΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 19/6, η ομάδα θεάτρου του πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, παρουσιάζει την παράσταση «Βαρέθηκα, δεν πάω στη δουλειά», διασκευή του έργου του Ρικάρντο Ταλεσνίκ «Βαριέμαι», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μικιού.

Το έργο είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία, ο κεντρικός ήρωας της οποίας ένα πρωί αποφασίζει να μην πάει στη δουλειά, σε ένα εγχείρημα να αποτινάξει τα δεσμά του.(Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, ώρα έναρξης: 21.00΄).

Από την Κυριακή 23 Ιουνίου έως και Τρίτη 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θεατές προσκαλούνται σ’ έναν ηχητικό περίπατο για να ακούσουν, μέσα από τα ακουστικά, «Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα» με αφηγήσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά.Σύλληψη – καλλιτεχνική επιμέλεια, Ιωάννα Βαλσαμίδου, δραματουργία, Στέλλα Ράπτη, έρευνα-επιμέλεια συνεντεύξεων Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σημεία εκκίνησης του περίπατου : Πειραιώς 260, Ηρώδειο-Διον. Αρεοπαγίτου, Πλ. Συντάγματος, πεζόδρομος Βουκουρεστίου, Πλ. Αυδή, Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Καθημερινά ώρα 20.00, ανά 15 λεπτά.

Τέλος, την Τετάρτη 26/6, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η ομάδα μουσικήςτου Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ δίνει συναυλία -αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στο προαύλιο της Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 22.30΄.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης