«Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο απ’ το Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη και ανεβαίνει δωρεάν για το κοινό από την ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων  του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «  Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…» το σημείωμα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γραμμένος το 2003 απ’ το «ατίθασο παιδί» του βρετανικού θεάτρου, «ο Πουπουλένιος», είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας κι ο νοητικά στερημένος αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Ένας λαβύρινθος αφηγήσεων, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση, παρόν και παρελθόν συγχέονται σ΄ ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα.

Το έργο που έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο DramaDeskAward, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία Μαίρη Ανδρέου
Μουσική Γιάννης Τσεμπερλίδης
Φωτισμοί Στέλιος Τζολόπουλος
Βίντεο Αθηνά Σωτήρογλου,ΕυαγγελίναΚαρυοφύλλη
Βοηθός σκηνοθέτη/επιμέλεια κίνησης Ευανθία Σωφρονίδου
β’ βοηθός σκηνοθέτη Νίκος Τσολερίδης
Οργάνωση παραγωγής Μαριλύ Βεντούρη

Η Διανομή

ΤουπόλσκιΣπύρος Σαραφιανός
Κατούριαν Γιάννης Τσεμπερλίδης
Άριελ Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Μίσαλ Χρίστος Στυλιανού

ΦΙΓΚΥΡΑΝ

Πράσινο Κοριτσάκι Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη
 
Κατάλληλο για άνω των 15 ετών
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης