Μετά την περσινή της επιτυχία, η παράσταση για παιδιά «Η Σολομώντεια λύση», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, συνεχίζεται και παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία.

Υπόθεση: Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες. Ανάμεσα σ’ εκείνη και στο παιδί αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης. Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί. Ο ιδιόρρυθμος δικαστής Αζτάκ θα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα: Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες» να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Σολομώντεια Λύση» είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Συντελεστές:



Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers), Κοστούμια: moda system

Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Αναστασία Θεοδώρου, Ελένη Χρυσομάλλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλική συμμετοχή: Βαλάντης Γαργάνης, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία

Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Σεπτεμβριου στις 17.00 και κάθε Σάββατο στις 17.00

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Τηλεφωνο επικοινωνίας: 2310237700

Εισιτήρια: 10€ κανονικο 8€ μειωμένο (παιδικό, πολυτεκνων, φοιτητικο, άνω των 65)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης