Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στο θέατρο «Ροές», οι «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη, επιστρέφουν για μία και μοναδική παράσταση στο Θέατρο Κνωσός, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πιλοτικού φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου (ΚΕΔΡΑ) με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η παράσταση, μαζί με τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου και με την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, παρουσιάστηκαν ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία τον Σεπτέμβριο, εγκαινιάζοντας, έπειτα από σαράντα χρόνια σιωπής, το πανέμορφο και κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες κοινό αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τις ίδιες μέρες που, με ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς, ξεκίνησαν και τα έργα αναστήλωσης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα έργο που μιλά για τον πόλεμο για να υμνήσει την ειρήνη. Η παράσταση των «Περσών», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάγκου Ανδρεάδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες συνθήκες και θεατρικές αναζητήσεις.
«Η εύστοχη ένταξη αρχαίων στίχων, η αξιοποίηση της αρχαίας λύρας, τα προσωπεία και η αφαιρετική όψη σκηνικών και κοστουμιών, αλλά πάνω από όλα η υποκριτική ερμηνεία με αφοσίωση στα μεγάλα κείμενα δίνουν το στίγμα του εγχειρήματος», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παράστασης.

Επικοινωνία για κράτηση θέσεων: Θέατρο Κνωσός: 210 8677070 (ώρες ταμείου: 10:00-14:00 & 18:00-21:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης