Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Κατράκειο θέατρο.

Με εκκίνηση το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Φιλιώς Σιδερή-Χαϊδεμένου «Τρεις αιώνες, μία ζωή», το έργο παρουσιάζει τις αντιθέσεις της καθημερινότητας στις δυο πλευρές του ίδιου πελάγους. Από τη μία η καθημερινή ζωή με τον τρύγο, το λάδι της χρονιάς, τα μελίσσια, τα παιχνίδια στην παραλία, τις γιορτές, τα τραπεζώματα, το νοικοκυριό, την παρασκευή κουραμπιέδων και από την άλλη το τραγικό με την άφιξη του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, τις κλεψιές και βιαιοπραγίες στρατιωτών σε Τούρκους, την ήττα και την υποχώρηση, τον αντίκτυπο στο χωριό, τις απειλές, το ξεσπίτωμα, την περιπλάνηση, τις θηριωδίες, την φυγή με καράβι, τις δυσκολίες και τα βάσανα στην κατοχική Αθήνα, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο οι αφηγήσεις της ζωής της «Φιλιώς» γεμίζουν από μία μικρασιατική νοσταλγία αλλά κι ένα «…μεγάλο γιατί. Γιατί έπρεπε να ζήσουμε όλο αυτό τον τρόμο και την καταστροφή;…»

Κατράκειο θέατρο

13 Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (προπώληση), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ), 15 € (ταμείο)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης