Η «Αριστοφανιάδα» στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 17:50
Η «Αριστοφανιάδα» στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
Την «Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης θα φιλοξενήσει το Κατράκειο θέατρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι.Ρέντη την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Η «Αριστοφανιάδα» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη βασισμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ. Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία - Σύνθεση κειμένων:
Ομάδα Ιδέα (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία - Μουσική: Κώστας Γάκης
Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκκορού - Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα.
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή

Πρωταγωνιστούν:

Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Τιμές εισιτηρίων:

12ευρώ(προπώληση)
15ευρώ (ημέρα της παράστασης), 12ευρώ (φοιητικά, ανέρων, ΑΜΕΑ)

Κατράκειο θέατρο Νίκαιας

Ώρα έναρξης: 21.30Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 17:50