«Η Λίμνη που δεν είναι πια», το έντονο κοινωνικό έργο του Νταβίντ Ντεσόλα με θέμα τον έρωτα και την αναζήτηση προς την ευτυχία, ανεβαίνει, από 13 Νοεμβρίου 2017, στη θεατρική σκηνή του Ιλίσια Βολανάκης. Η μυστηριώδης ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον Όσκαρ (Λεωνίδας Κακούρης), έναν καθηγητή που δεν μπορεί πλέον να διδάξει λόγω μιας τρομερής προσωπικής κρίσης που βιώνει, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από έναν μαθητή του «δι ασήμαντον αφορμή. Ένα απόγευμα την ώρα που κάθεται σκεφτικός μπροστά σε μια παγωμένη λίμνη, τον πλησιάζει ο πρώτος του δάσκαλος (Χρήστος Σιμαρδάνης) ο οποίος τον πείθει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι, του οποίου η μητέρα (Βίκυ Παπαδοπούλου) ζει απομονωμένη στον δικό της κόσμο, σε ένα σπίτι-καταφύγιο, ως αποτέλεσμα ενός τρομακτικού γεγονότος που της έχει συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έργο αυτό του Νταβίντ Ντεσόλα, για το οποίο ο Ισπανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος τιμήθηκε με το βραβείο Lope de Vega (2007), οι χαρακτήρες προσπαθούν – μέσα από στιγμές μυστηρίου, χιούμορ και σασπένς- να αναμετρηθούν περίτεχνα με τους φόβους τους αλλά και με έναν δυνατό έρωτα. Ο Όσκαρ καλείται να αναθεωρήσει όλα του τα πιστεύω μπροστά στη σχέση του με την Ιρένε καθώς εκείνη προσπαθεί να τον τραβήξει μέσα στη δική της πραγματικότητα. Συνδετικός κρίκος των δύο, ο παλιός δάσκαλος με ένα χιούμορ που καθηλώνει, τον σπρώχνει με τη σειρά του να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Πρόκειται άραγε για παιχνίδι ενός ή πολλών μυαλών;

Συντελεστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Κακούρης
Σκηνικά: Αγγελος Μέντης
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου- Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

Από: 13 Νοεμβρίου- 30 Ιανουαρίου (Δευτέρα- Τρίτη στις 20.30)

στο θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-ilisia-volanakis/i-limni-pou-den-eine-pia/ / Ταμείο Θεάτρου: τηλεφωνικές κρατήσεις ( Καθημερινά: 10.00-22.00)- 210 7223 010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης