Στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου, που φιλοξενεί κάθε χρόνο σχεδόν 70.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, παραμένουν αισιόδοξοι, δημιουργικοί και κυρίως συνεπείς στην εκπαιδευτική και ψυχαγωγική τους πορεία!

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση,που παρά την απρόσμενη διακοπή, σημείωσε την τελευταία θεατρική περίοδο ρεκόρ θεατών, έρχεται να συναντήσει όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα παράσταση «Ταρτούφος», η σπουδαία κωμωδία που μας χάρισε ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Μολιέρος τον 17ο αιώνα, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, από την ίδια επιτυχημένη ομάδα συντελεστών κι ανανεωμένο θίασο, συνεχίζοντας έτσι έναν κύκλο κλασικών έργων που σπάνια ανεβαίνουν για παιδιά!

Στην Παιδική Σκηνή – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, την τελευταία τριετία επιλέξαμε διαχρονικά κείμενα που απαντούν σε σύγχρονα ερωτήματα, διασκευασμένα για «μικρούς θεατές». Έτσι, ξεκινώντας από την Αγγλία και τον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, μεταφερθήκαμε στην Ελλάδα με το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου για να φτάσουμε στη Γαλλία και τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου.

Με την παράσταση αυτή, ολοκληρώνουμε τον κύκλο – αφιέρωμα στο θέατρο της Αναγέννησης βοηθώντας τα παιδιά και τους νέους να εξοικειωθούν με το ύφος μεγάλων κλασικών θεατρικών συγγραφέων και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την αξία των έργων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντελεστές

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου, Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης, Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού, Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας, Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ψυλλάς(στον Ταρτούφο),Δημήτρης Καπαμάς (στον Ερωτόκριτο), Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας, Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης, Βοηθός παραγωγής: Αρθούρος Ντόι, Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη, Διεύθυνση – Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου,Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου,

Παίζουν (αλφαβητικά)

Ερωτόκριτος

Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης.

Ταρτούφος

Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας,Φώτης Κουτρουβίδης, Γιώργος Ματζιάρης, Δημήτρης Μηλιώτης, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των παραστάσεων.

Το θέατρο θα εφαρμόσει με συνέπεια τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σχετικά με την πληρότητα των χώρων.

Σημαντική Πληροφορία: Θέλοντας να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία για τα παιδιά, όλες οι παραστάσεις για ενήλικες (μουσικές και θεατρικές) που θα φιλοξενηθούν επίσης στο χώρο του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου την περίοδο 2021-2022, θα απευθύνονται σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143, 17121 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Γραφείο Οργάνωσης Παιδικής Σκηνής: 210 9327356, 210 9327287  – Ταμείο: 210 9315600
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης