Το Άσμα Ασμάτων, απόλυτο ερωτικό ποίημα που περικλείεται στη Βίβλο κι αποδίδεται στον Βασιλιά Σολομώντα, ανεβαίνει στη σκηνή από την ομάδα ΜΟΥΣΑ, τραγουδισμένο στα αρχαία ελληνικά, στο Παλαμήδι Ναυπλίου, 19 και 20 Αυγούστου, στις 19:30.

Η μουσική σύνθεση της Ξ. Ντακοβάνου και η ενορχήστρωση της Ο. Λαμπροπούλου αντλούν τις μουσικές επιρροές τους από το Βυζάντιο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Η δράση του έργου υπηρετείται σωματικά από σύγχρονες χορογραφίες του Τ. Βασιλάκου, με επιρροές τόσο από την ελληνική παράδοση, όσο και άλλες χορευτικές παραδόσεις, όπως οι γεωργιανοί χοροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όλο εγχείρημα σκηνοθετείται με ευρηματικότητα από την Ε. Κόμη, που συνδέει τη μουσική και το χορό και φέρει το έργο δραματουργικά επί σκηνής, ενώ 8 πολυτάλαντοι ερμηνευτές τραγουδούν και χορεύουν δεξιοτεχνικά, παίζοντας παράλληλα μουσική και θέατρο. Ονειρικό κι αισθησιακό, το Άσμα Ασμάτων της ομάδας ΜΟΥΣΑ μας μεταφέρει στην εσωτερική σύνδεση του ανθρώπου με τον σημαντικό Άλλο, είτε αυτός είναι ο ανθρώπινος Αγαπημένος, είτε ο έρωτας προς το Θείο.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύλληψη, Μουσική, Επιλογή Κειμένων: Ξανθούλα Ντακοβάνου
Σκηνοθεσία: Ελευθερία Κόμη
Χορογραφία: Ταξιάρχης Βασιλάκος
Μουσική Διεύθυνση – Eνορχηστρώσεις: Ουρανία Λαμπροπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Emma Mollet

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Ξανθούλα Ντακοβάνου (τραγούδι: η Νύφη), Γεράσιμος Παπαδόπουλος (τραγούδι: ο Βασιλιάς Σολομών, ούτι), Ουρανία Λαμπροπούλου (σαντούρι), Αυγερινή Γάτση (τραγούδι: Kορυφαία χορού, νέυ), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά, τραγούδι) και οι χορευτές: Ταξιάρχης Βασιλάκος (χορός), Αθηνά Κυρούση-Salvucci (χορός, τραγούδι), Νεφέλη Σταμούλη (χορός, τραγούδι)

Η παράσταση θα παρουσιαστεί επιπλέον στις 24 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κεράσοβο στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, στην Ήπειρο.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι παραστάσεις είναι δωρεάν. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: digitalculture.gov.gr

Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης