«Ανοικτό, Προσβάσιμο Θέατρο για Όλους» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 20:36
«Ανοικτό, Προσβάσιμο Θέατρο για Όλους» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τρεις σημαντικοί φορείς συγκεντρώνουν ένα πάνελ έξι ειδικών που θα μιλήσουν για τη συνέργεια πολιτισμού και τεχνολογίας με σκοπό την πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα πολιτισμικά αγαθά.

Ειδικότερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Δ.Α.Ε.Μ του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου της παρουσίασης του προγράμματος «Ανοικτό, Προσβάσιμο Θέατρο για Όλους» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00. Η ερευνητική πρόταση «Ανοικτό, Προσβάσιμο Θέατρο για Όλους» αποτελεί σημείο τεχνολογικής τομής και θεσμικής καινοτομίας.

Βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος όλων στον πολιτισμό μέσω της αύξησης της συμμετοχής και της εξάλειψης του αποκλεισμού από τα πολιτισμικά αγαθά. Επιπλέον, αξιοποιεί και κεφαλαιοποιεί τη σχέση τεχνολογίας και πολιτισμικής κληρονομιάς. Η υλοποίηση της πρότασης στηρίζεται στη δημιουργία ενός πρωτότυπου πληροφοριακού συστήματος πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Το σύστημα σχεδιάζεται για να συμπεριλάβει στις προδιαγραφές του την ευρεία διαφοροποίηση αυτών των αναγκών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν και τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής να αποκτήσουν το βίωμα της «πολιτισμικής εμπειρίας», μέσω μιας ανθρωποκεντρικής πληροφόρησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν: Ξένια Καλδάρα, πρόεδρος Δ.Σ,, γεν. διευθύντρια Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ειρήνη Κλαμπατσέα, αν. καθηγήτρια, κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π Ιωάννης Κιουβρέκης, επίκουρος καθηγητής εξόρυξης δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης στις επιστήμες υγείας του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του εργαστηρίου Μαθηματικών, Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης. Ματθαίος Παπαβασιλείου, αν. καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π., συντονιστής του προγράμματος. Χάρης Ασλανίδης, συνιδρυτής Σπουδαία Events – Digital Marketing Consultant Δημήτρης Σταμάτης, CEO Δ.Α.ΕΜ Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Συνέργειες Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Αττικής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 20:37