Ένα πρόγραμμα ελληνογαλλικής συνεργασίας, με τίτλο «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα» και επίκεντρο τόσο την πόλη και τους κατοίκους της όσο και την πόλη Μπανιέ της Γαλλίας, έρχεται τον Οκτώβριο, σε συνδιοργάνωση της Ελευσίνας – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023.

Ανοιχτές πρόβες της δράσης θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 22 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα, ενώ η τελική μορφή του έργου, σε αυτό το πρώτο στάδιο της δημιουργίας του, θα παρουσιαστεί στην Ελαιουργική Ελευσίνας, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα ενός πρότυπου πλανόδιου εργαστηρίου πολεοδομίας με τίτλο «Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας», το οποίο θα εξελίσσεται από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου, με τον σπουδαίο Γάλλο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Patrick Bouchain και την καλλιτεχνική και επιστημονική ομάδα του. Στόχος του πλανόδιου εργαστηρίου είναι η δημιουργία προϋποθέσεων μιας πρότυπης συνεργασίας ανάμεσα στις γαλλικές και τις ελληνικές Αρχές, που θα συνδυάζει τις παραστατικές τέχνες, όπως η ακροβασία, ο χορός και οι μουσικές της Μεσογείου, με προγράμματα ανάπλασης βιομηχανικών περιοχών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και της Χριστίνας Σουγιουλτζή, αυτό φέρνει κοντά τρεις Έλληνες καλλιτέχνες σύγχρονου χορού και τσίρκου από την ομάδα «Κι Όμως Κινείται» και έναν Έλληνα μουσικό με τρεις Γάλλους καλλιτέχνες τσίρκου και τρεις μουσικούς από το Le Plus Petit Cirque du Monde (Το Μικρότερο Τσίρκο στον Κόσμο), τη διάσημη σχολή «Τεχνών Κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, δημιουργώντας ένα έργο σε εξέλιξη, εμπνευσμένο από τους κατοίκους και το αστικό τοπίο της Ελευσίνας και του Μπανιέ της Γαλλίας. Το πρώτο ερευνητικό στάδιο της δράσης «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα» πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2020 (αποσπάσματα στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=lN3mPanGqPA) και παρουσιάστηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας του Τσίρκου.

Το έργο πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους της Ελευσίνας, με ανοιχτές πρόβες και τη συμμετοχή ερασιτεχνών και νέων ντόπιων καλλιτεχνών όλων των ηλικιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 2023eleusis.eu.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης