Μια νέα πλατφόρμα που φιλοξενεί σκέψεις και ιδέες καλλιτεχνών δημιούργησαν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και η Καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Το Food for Thought ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί on line και ο στόχος είναι να γίνει ένας αγωγός που θα πυροδοτήσει την σκέψη και την ελπίδα. Για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ένκε Φεζολλάρι, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αυτή η πλατφόρμα «αποτελεί μια αγωνιώδη προσπάθεια συνέχισης της θεατρικής πράξης σε συνθήκες καραντίνας από όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι το θέατρο ακόμη κι όταν δεν παίζουν θέατρο». Με την επιθυμία να μη σταματήσουμε μέσα από τον εγκλεισμό μας να δρούμε και να παρατηρούμε, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.
 
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, θα δείτε τη Σοφία Φιλιππίδου, τη Βάσω Καμαράτου, την Αμαλία Αρσένη, τη Νίκη Σερέτη, τον Αντώνη Φραγκάκη, το Θανάση Τσαλταμπάση, την Ντίνα Κουλοχέρη, τον Μάνο Καρατζογιάννη και τη Σοφία Παπάζογλου να μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και βιώματα με τη διάθεση να μείνει αναμμένη η σπίθα της αγάπης για την τέχνη και ζωντανή η διάθεση για επικοινωνία.
 
Η Καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, υπογραμμίζει κάτι πολύ σημαντικό:

«Ο Αουγκούστο Μποάλ λέει “Είμαστε θέατρο ακόμη κι όταν δεν κάνουμε θέατρο” θέτοντας σαν βάση για την απόδειξη της θέσης αυτής την ταυτόχρονη δράση και παρατήρηση της δράσης αυτής. Αυτή η ταυτόχρονη, σχεδόν αντανακλαστικά παρατήρηση της δράσης είναι αυτό που διαφοροποιεί ίσως τον άνθρωπο ηθοποιό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κι ίσως η ώρα που σταματούμε να είμαστε ηθοποιοί είναι ακριβώς η στιγμή που σταματάμε να παρατηρούμε σαν τρίτοι τις δράσεις μας, που χάνουμε τον πιο πολύτιμό μας θεατή, αυτόν που με το βλέμμα του αποκαθηλώνει τη μοναδικότητα μας, διαλύει τον ατομικισμό μας και μας καρφιτσώνει στο ταμπλό ενός ευρύτερου γίγνεσθαι με κοινά τα ατομικά χαρακτηριστικά. Τον εαυτό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης