Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου η παράσταση «Ο Ερωτόκριτος τσι περαζόμενους καιρούς» στο κατάμεστο θέατρο Alhambra της Γενεύης, όπου το κοινό στο φινάλε χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές.

Η παράσταση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου με το Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος και το Ateliers d’ ethnomusicologie – ADEM και ήταν μέρος του φετινού προγράμματος του φημισμένου φεστιβάλ του Εθνικομουσικολογικού Κέντρου της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγωγή ξεκίνησε ουσιαστικά να δουλεύεται ένα χρόνο πριν και ανέβηκε για πρώτη φόρα στις 26 Αύγουστου 2022 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. Όσον αφορά τους καλλιτέχνες και συντελεστές της παράστασης, την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Ross Daly, τη διεύθυνση παραγωγής και το συντονισμό οι Αντώνης Αντωνακάκης και Στέλλα Βασιλάκη.

Την επιλογή κειμένων και νοηματική προσαρμογή έχει κάνει ο Μήτσος Σταυρακάκης και τη σκηνοθετική επιμέλεια η Ματίνα Μόσχοβη. Οι λοιποί συντελεστές είναι:

Ενδυματολογική επιμέλεια Μαριλένα Μοσχούτη, εικαστική Επιμέλεια Βασίλης Κοντογεωργός, προσαρμογή κειμένου στα γαλλικά Μελισάνθη Γιαννούση, ήχος Βαγγέλης Αποστόλου, κινηματογράφηση Αλέξανδρος Κτιστάκης, Έλενα Μαυράκη. Επίσης συμμετέχουν οι μουσικοί και τραγουδιστές: Ross Daly, Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Ξυλούρης, Ευγενία Τόλη-Δαμαβολίτη, Κέλυ Θωμά, Στέλιος Πετράκης, Γιώργος Σταυρακάκης, Παύλος Σπυρόπουλος, Carlos Ramírez, Şakir Ozan Uygan, Yasamin Shahhosseini και Carles Dorador i Jové, ενώ στην αφήγηση είναι ο Νίκος Βρέντζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης