Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί δύο εμβληματικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας την ερχόμενη θεατρική σεζόν (2016-2017) στο Altera Pars:  Tην «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου και τον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Νάκος και η ηθοποιός Μίνα Χειμώνα, που θα πρωταγωνιστήσει στον «Ήχο του όπλου», πιστοί στο όραμά τους, επιμένουν ελληνικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, θεωρώντας πως τα συγκλονιστικά γεγονότα που βιώνει η πατρίδα μας (κρίση, προσφυγικό), αφορούν όλον τον κόσμο και θα μπορούσαν να αποτελέσουν δημιουργική μαγιά για τους Έλληνες συγγραφείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη φετινή επιτυχία της «Αυλής των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, οι δύο ιδρυτές του «Altera Pars» αποφάσισαν να συνεχίσουν την μελέτη του νεοελληνικού DNA μέσα από δύο ακόμα έργα-σταθμούς του ελληνικού θεάτρου: έργα πολιτικά, με μια διαχρονική έννοια, αλλά και με ευδιάκριτες αναφορές στο σήμερα.

Έργο καθαρά πολιτικό, που μιλά για την πάλη των τάξεων, η «Αγγέλα» παρακολουθεί τον μικρόκοσμο των υπηρετριών του ’50 στην μετεμφυλιακή Ελλάδα και την σχέση τους με τις κυρίες τους, σε μια εποχή που ξεκινά, με ραγδαίους ρυθμούς, η ανοικοδόμηση της χώρας.

Σε άλλο, εξίσου οικείο, κλίμα μας μεταφέρει ο «Ήχος του όπλου» (το έργο σηματοδότησε την τελευταία σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με την Ρένη Πιττακή): διαδραματίζεται το ’85 με φόντο το προεκλογικό κλίμα και την συνθηματολογία της εποχής. Με τους ήρωες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο αυτά κείμενα, παρουσιάζουν μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας του χθες και του σήμερα, καταγράφοντας μοναδικά τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά και τις πτυχές του χαρακτήρα του Έλληνα.

Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Altera Pars

Altera Pars

Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός (στάση μετρό Κεραμεικός)

Τηλ: 210-3410011

e-mail: altera_pars@yahoo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης