Με αφήγηση γνωστών χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη γνωστοί ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, θα κρατήσουν συντροφιά, μέσα από το κανάλι της ΚΝΕ στο Youtube, στις 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 21:00.

Ο μεγάλος δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δημοσίευε σε περιοδικά, επί 25 χρόνια, διηγήματα ειδικά για τα Χριστούγεννα. Αυτά τα διηγήματα περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την κοινωνική ζωή της γενέτειράς του, της Σκιάθου, τις καθημερινές στιγμές και … «αναποδιές» των ηρώων του μέσα στις γιορτές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από αυτά, το «Χριστόψωμo», το πρώτο χριστουγεννιάτικο διήγημα που δημοσίευσε ο Αλ. Παπαδιαμάτης, και τα επεισοδιακά «Χριστούγεννα του τεμπέλη», δείγμα του έξοχου παπαδιαμαντικού χιούμορ, θα εξιστορήσουν οι ηθοποιοί Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Ηλιάννα Μαυρομάτη, Μάκης Παπαδημητρίου και Γιάννης Στάνκογλου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, μετατρέποντας το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα σε ένα ζεστό «παραμυθένιο» σκηνικό.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης