Θ. Καράογλου: Αμέριστη στήριξη του ΥΜΑΘ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 13:46
Θ. Καράογλου: Αμέριστη στήριξη του ΥΜΑΘ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Την αμέριστη στήριξή του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί, στο Βασιλικό Θέατρο, με τη διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Κατά τη συζήτηση, που διήρκησε περίπου 45 λεπτά, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με πολλούς φορείς, τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων υποδομής και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων αλλά και η κοινή πρόθεση να ανοιχτεί το ΚΘΒΕ σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. «Συζητήσαμε για το πώς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γίνει ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του. Να κάνει περιοδείες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε οι καλές, ποιοτικές παραστάσεις του Κρατικού να γίνουν κτήμα όλων των συμπατριωτών μας από τον ακριτικό Έβρο ως την ακριτική Φλώρινα», τόνισε ο κ. Καράογλου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεργασίας και υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει το ΚΘΒΕ «και υλικά και ηθικά και οργανωτικά».

Στην επόμενη συνάντηση του κ. Καράογλου με τη διοίκηση του Θεάτρου, που ορίστηκε για τις αρχές του επόμενου μήνα, αναμένεται να συζητηθεί αναλυτικά ο συντονισμός των δράσεων των τριών Περιφερειών -Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης- με τους εβδομήντα τρεις δήμους ώστε να ταξιδέψουν οι παραστάσεις σε όλο το εύρος της περιοχής.

Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς, όπως τόνισε, «βλέπουμε ότι υπάρχει από την Πολιτεία και ειδικότερα από το υπουργείο Πολιτισμού μια πολύ μεγάλη βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός».

«Εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη συνάντηση η πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, η οποία ευχαρίστησε τον υπουργό για το ενδιαφέρον του και για τις ιδέες που έδωσε για συνεργασίες, ενώ για «συζήτηση ουσίας» έκανε λόγο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Κολοβός.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν εκτός από την πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Βοτσαρίδης, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Νικολάου, το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Χαλκιάς και η διοικητική οικονομική διευθύντρια Κωνσταντία Παπαποστόλου.

Βοήθεια από το ΥΜΑΘ σε πολιτιστικούς συλλόγους

Ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι θα επιχορηγηθούν περισσότεροι από 150 τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, χαρακτηρίζοντάς τους «σκαπανείς του πολιτισμού στην επαρχία», οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία καθώς το προηγούμενο διάστημα στην ουσία ανέστειλαν όλες τις δραστηριότητές τους. Δεδομένου, ωστόσο, του μεγάλου αριθμού πολιτιστικών συλλόγων, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να στηρίξουν αυτούς τους συλλόγους.

Αυτοπειθαρχία για την αποφυγή τοπικού λοκντάουν

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη ο κ. Καράογλου εξέφρασε την ανησυχία του. «Θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και να πειθαρχούμε από μόνοι μας», τόνισε και εκτίμησε ότι αν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα θα αποφύγουμε ένα τοπικό λοκντάουν, το οποίο, όπως υπογράμμισε, «θα έχει τεράστιες συνέπειες στην τοπική οικονομία».

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα θέατρα, ο κ. Κολοβός υπογράμμισε ότι με τις συνθήκες που επιβάλλονται να γίνονται οι διαδικασίες, κάποιος μπορεί να νιώθει σ' αυτά απολύτως ασφαλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 13:49