Δεσμεύσεις από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κερδίσει στις ερχόμενες εκλογές, ζήτησαν με δηλώσεις τους οι Όλι Ρέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει η express.

Να δώσουν σαφείς δεσμεύσεις πριν τη διάθεση του δεύτερου πακέτου διάσωσης, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ο ευρωπαίος ο επίτροπος Olli Rehn. «Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε σαφείς δεσμεύσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει σαφής στήριξη στο νέο πρόγραμμα. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το νέο ελληνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Ρεν μετά την ολοκλήρωση του Ecofin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο Όλι Ρεν τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε, επίσης, ότι η Τρόικα πρέπει να ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες την ανάλυσή της για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η συμφωνία για το PSI.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble , δήλωσε ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα εφαρμόσουν τις υποσχέσεις που έχουν λάβει για τις μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως του ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στη χώρα».

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα ότι περιμένουμε περισσότερα, σε ότι αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο όταν δούμε γραπτό μήνυμα στο τραπέζι μπροστά μας, μπορούμε να συζητήσουμε για περαιτέρω βοήθεια», πρόσθεσε η Maria Fekter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης