«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες», όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, υποστήριξε  η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα», καθώς στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε, δε, ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται», και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.

Η κα Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας.

Όπως είπε, το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενουμένων. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκδοχές είναι τρεις: ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε» τόνισε η υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης