Για τα επεισόδια στην συγκέντρωση του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, διαβεβαιώνοντας ότι οι καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας θα διερευνηθούν.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα διερευνηθούν και οι ευθύνες για την πορεία του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα… Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 ο υπουργός υπογράμμισε ότι γι’  αυτές τα κόμματα ήταν σε συνεννόηση μαζί του, άρα δεν υπήρξε αστυνομική επέμβαση ή επιβολή προστίμων. «Ήταν μια πολιτική εκδήλωση στα όρια της ανοχής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι «δεν ήταν μέρα για να βάζουμε πρόστιμα» και υπογράμμισε ότι η απαγόρευση αφορούσε στις πορείες.

«Ανέλαβα την ευθύνη και διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δεν ήταν αναγκαίο να βάλουμε πρόστιμο γιατί ήταν πολιτικές εκδηλώσεις, με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά. Τα κόμματα μπορούσαν να εκφράσουν τη θέση τους. Ανεχτήκαμε τις πολιτικές εκδηλώσεις γιατί σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός σημείωσε: «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα. Ειρηνική ημέρα, το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά».

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.  

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης