Επί χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επίορκων που καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ από ψεύτικες επιστροφές εισιτηρίων και πλαστά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, κατατέθηκαν τα δύο πορίσματα του 2014 (εσωτερικού ελέγχου) και της Γενικής Επιθεωρήτριας για το 2015, από τα οποία φαίνεται ότι, ενώ το πρόβλημα είχε καταγγελθεί και διαπιστωθεί πως υφίστατο επί χρόνια, τουλάχιστον από το 2012, ουδεμία μέριμνα και καμία ενέργεια έγινε ώστε να παταχθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας αναφέρεται ότι το έτος 2015, παρότι η τότε διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ γνώριζε από το 2010 τα προβλήματα, δεν μερίμνησε για τη θεραπεία και τον έλεγχο της διαδικασίας απόδοσης εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι η καταστροφή των επιστρεφόμενων εισιτηρίων δεν γινόταν με βάση τον αριθμό τους, αλλά με το βάρος τους σε κιλά, ενώ η κατάσταση παρέμενε ίδια μέχρι και τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες παραγόντων και διοικήσεων, καθώς για αρκετό καιρό οι διαδικασίες ελέγχου αντιστοίχησης εισιτηρίων κ.λπ. δεν υπήρχαν. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά των συγκοινωνιών, ώστε να εφαρμοστούν οι κοινωνικές πολιτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πάρα πολλά τα λεφτά που χάνονταν» είπε, επισημαίνοντας ότι από τη δράση των κυκλωμάτων χάθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι από την εισιτηριοδιαφυγή.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για την προστασία των δεδομένων των επιβατών, δεδομένου ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων και όλες οι υπηρεσίες έκαναν πολύ καλή δουλειά, ώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να λειτουργήσει άψογα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα και τον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης